Keto: Crème pâtissière ή κοινώς, κρέμα ζαχαροπλαστικής(VIDEO), από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η συνταγή αυτή είναι παλιά, αλλα δεν είχα φωτογραφίες και την άφηνα.

Αλλα φαίνεται δεν γίνεται να κάνεις κέτο χωρίς κρεμούλα να φας…Ναι βρε!:-) Έτσι μου λένε δηλαδή.

Εγώ δεν τρώω τέτοια πράματα.

Είναι πολύ κέτο με 94% λίπος και χωρίς άλευρα.

Δεν ήθελα να την δέσω με ίνες, έχει πολλές συνταγές με xanthan gum ή κάτι παρόμοιο για να δέσει.

Γίνεται και με κρέμα καρύδας και λάδι καρύδας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά! τα λιπαρα είναι λιγότερα αλλα και πάλι πολύ κέτο!

Είναι πολύ νόστιμη κρεμούλα με ωραία μάκρος.

Μου αρέσουν και πολύ οι συνταγές που γίνονται και χωρίς γαλακτοκομικά!

Και προσοχή μην γίνουν οι κρόκοι ομελετα ε;

Πατισιέρ με ομελέτα μέσα δεν είναι τόσο ωραία…

Course Dessert
Cuisine French
Servings 7

Ingredients

  • 175 γρ βούτυρο
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ κρόκοι
  • 70 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 1/2 στικ φυσική βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 γρ ζελατίνη
  • λίγο αλάτι στις άκρες των δαχτύλων
  • προαιρετικά λίγο ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι
  • λίγη κανέλα

Instructions

  1. Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τούς κρόκους, σε ένα κατσαρολάκι. Βάζετε και την ζελατίνη, αν ειναι σε σκόνη.

  2. Αν η ζελατίνη είναι σε φύλλα, την μουλιάζετε σε κρύο νερο πρώτα και την προσθέτετε μετά στο μείγμα.

  3. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε λίγο από το μείγμα στους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια.

    Αυτό το κάνουμε να ζεσταθούν οι κρόκοι απαλά πρώτα, να μην γίνουν ομελέτα μέσα στην κρέμα αν βράσει απότομα.

  4. Προσθέτετε το μείγμα με τους κρόκους στο μείγμα της κρεμας, μόλις βράσει και δέσει ελαφρά, όπως στο βίντεο, είναι έτοιμη.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  5. Είπαμε, με προσοχή όμως να μην γίνουν ομελέτα οι κρόκοι και κόψει.

  6. Αν σας κόψει, προσθέστε 20 γρ νερό και χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρος!

  7. ….αλλά να μην σας κόψει,ε;

  8. Βγάζει 7 μπολ περίπου!

  9. Βάλτε λίγη κανέλα αν θέλετε.

    Πρέπει, πριν φαγωθεί, να βγει από το ψυγείο μισή ώρα τουλάχιστον γιατί έχει πολύ λίπος και είναι σκληρή.

  10. Μπαίνει και γέμιση σε τούρτα!

  11. …και για frosting σε cupcakes!

  12. Για γέμιση και frosting, πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Recipe Video

Notes

To βίντεο της κρέμας καθώς φτιάχνεται εδώ!

Εδώ η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου!

Μάκρος και για όλη την κρέμα: 3355 θερμίδες, πρωτεΐνη 25 γρ, λίπος 353 γρ, ίνες 0 γρ, νετ υδατάνθρακες 19 γρ.

 

   
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *