Παστάκια Καρύδας-Lamingtons, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!







Μια συνταγή από το παλιό μου τετράδιο, εύκολη και πολύ νόστιμη, αν αγαπάτε τη καρύδα. Όπως σας έχω πει έχω γεννηθεί στην Αυστραλία και αυτό είναι ένα γλυκό που το φτιάχνουν σχεδόν καθημερινά εκεί και είναι γνωστό σαν Lamingtons. Υπάρχουν πολλές συνταγές εγώ θα μοιραστώ μαζί σας τη δική μου, έτσι όπως την έχω προσαρμόσει για μένα. Φτιάξτε την όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ, ελάτε στην κουζίνα μου κερνάω!
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Σύρμα
- Ταψί
Υλικά
Για το κέικ
- 450 γρ Αλεύρι Κούλα
- 340 γρ Φρέσκο Γάλα
- 300 γρ Ηλιέλαιο
- 250 γρ Ζάχαρη
- 6 γρ Baking Powder
- 4 τεμ Αυγά
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για το σιρόπι
- 350 γρ Νερό
- 300 γρ Κουβερτούρα
- 200 γρ Ζάχαρη
- 2 κ.σ. Βούτυρο
Για επάνω
- 200 γρ Ινδοκάρυδο
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το Κέικ, χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα και μόλις καθαρίσει το μπολ αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί της κουζίνας αφού βάλουμε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά ανάλογα πάντα πως ψήνει ο φούρνος σας.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά 5 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το Κέικ αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια, το μέγεθος εξαρτάται από εσάς.
- Βουτάμε το κάθε κομμάτι κέικ στο σιρόπι και μετά στο ινδοκάρυδο, αφήνουμε σε μια λαδόκολλα και μετά τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
Έξυπνα Μυστικά…

Μπορείτε να μη κόψετε το Κέικ και να το κάνετε σαν τούρτα ή να βάλετε ενδιάμεσα μαρμελάδα, σοκολάτα ή κρέμα και επάνω φράουλες ή αλλά φρούτα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Να φτιάξετε σκέτο κέικ χωρίς σιρόπι, είναι πολύ νόστιμο και έτσι.
Καλή επιτυχία !











Αφήστε μια απάντηση