Αυτή τη φορά όμως με σοκολάτα!
Αν θέλετε το αφήνετε και σαν μους!
Για παγωτό, θέλει να μπει η κονσέρβα ψυγείο πρώτα να πήξει το λίπος, και θέλει μια ώρα κατάψυξη μετά, για να παγώσει ωραία.
Η υφή του είναι τέλεια και το ότι είναι τόσο εύκολο, το κάνει ακόμα καλύτερο, το παραδέχομαι.
Η ποσότητα αυτή βγάζει 3 μερίδες, το xanthan βοηθάει και στην πήξη γενικά του παγωτού και στην υφή αν μπεί κατάψυξη μετά. Με λίγα λόγια να μην είναι εντελώς στόκος…
Πάλι μάκρος δεν βγάζω, οι κρέμες καρύδας και τα κακάο είναι τόσο διαφορετικά στα μάκρος τους, που δε θα σας βγουν σωστά.
I SCREAM,
YOU SCREAM …Αυτή τη φορά δεν το βλέπω, μπουκωμένοι είστε.
Enjoy!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
- 400 γρ κρέμα καρύδας, μια κονσέρβα που έχει μπεί ψυγείο πολλές κονσέρβες λένε γάλα αλλά κοιτάξτε τα λιπαρά, 17 με 21% είναι κρέμα
- 50 γρ σκόνη κακάο
- 50 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1
- 1/2 κγ στιγμιαίου καφέ ή 30 γρ έτοιμο καφέ
- 1/2 στικ βανίλια ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας
- 1 γρ αλάτι
- 3 γρ xanthan gum
- 30 γρ κονιάκ, προαιρετικά
- 50 γρ σοκολάτα 90% ψιλοκομμένη, προαιρετικά
Instructions
Είπαμε, είναι πολύ εύκολο.
Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός της σοκολάτας, στο μπλέντερ και αλέστε. Προσθέστε τη σοκολάτα.
Στο βίντεο είναι μόλις βγήκε από το μπλέντερ.
Βγαίνει μια πηχτή μους, τρώγεται και έτσι αν θέλετε αμέσως, αλλά αν μείνει λίγο, δένουν οι γεύσεις και πήζει καλύτερα.
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα και βγαίνει όπως στη φωτό.
Αν μείνει πιο πολλή ώρα κατάψυξη, θέλει μισή ώρα έξω να μην είναι πολύ σκληρό!
Αφήστε μια απάντηση