Κέτο-Marble Cake, δίχρωμο και αφράτο κέικ, από την αγαπημένη μοναδική Μika Kitrina και το Keto Kitchen Ninja!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνήθως για τα δίχρωμα κέικ (αρνούμαι να το πω μαρμπρέ, σόρυ), φτιάχνουν μια ζύμη, τη χωρίζουν στη μέση, και απλά προσθέτουν κακάο στο μισό μείγμα.

Το ομολογώ, με ενοχλεί πολύ αυτή η πρακτική, γίνομαι OCD, γιατί αλλάζει εντελώς τη χημεία της μισής ζύμης επειδή, λογικά, το μείγμα με το κακάο βγαίνει πιο στεγνό και λιγότερο αφράτο, αφού απλά μπαίνουν ίνες σε ένα ήδη έτοιμο μείγμα για κέικ.

Είναι απλά ΛΑΘΟΣ.

Μου χαλάει και την αισθητική στο κέικ.
Δεν ανακατεύονται οι ζύμες σωστά να γίνει σωστό marbling στη ζύμη!
Λέγεται έτσι γι’ αυτό το λόγο, αφού παρουσιάζει τα «νερά» του μάρμαρου/marble όταν ενώνεις τις δύο ζύμες. Σε αυτή τη συνταγή, όπως βλέπετε, είναι ακριβώς έτσι!
Εντάξει, είπα την αγανάκτηση μου…
Αν θέλετε κέικ βανίλιας ή κακάο, απλά προσθέστε διπλή δόση των έξτρα υλικών για το κέικ που θέλετε!
Έκανα ganache για γλάσο, 120 γρ μαύρη σοκολάτα με 150 γρ κρέμα γάλακτος ή καρύδας.
Είναι πολύ αφράτο κέικ, κρατάει πολύ όμορφα εκτός ψυγείου, όπως φαίνεται και στο βίντεο!
Αν θέλετε, κάντε την και καπκέικς, σε κάθε ένα βάλτε από μια κουταλιά του κάθε μείγματος. Ψήστε για 25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία και τσεκάρετε τα στη μέση με ένα μαχαίρι ή κάτι αντίστοιχο, να δείτε αν θέλουν κι άλλο ψήσιμο!
Απολαύστε!

 Print Recipe

… μα μαρμπρέ; Τι σημαίνει αυτό στην τελική;

Course Breakfast, Brunch, cake, Dessert
Cuisine International
Prep Time 30 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Servings 16 pieces

Ingredients

Βασική συνταγή, θα χωριστεί σε 2 ίσα μέρη

  • 300 γρ αυγά
  • 150 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin gold έβαλα
  • 250 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο ή 80 γρ λάδι καρύδας και 20 γρ νερό
  • 6 γρ αλάτι
  • 15 γρ baking powder
  • 1/2 στικ βανίλια ή 10 γρ εκχύλισμα βανίλιας

Βανίλια-το μισό της βασικής συνταγής απλά προσθέτετε τα παρακάτω υλικά

  • 40 γρ κρέμα γάλακτος ή ότι άλλο υγρό θέλετε πχ κάποιο ποτό ή και καφέ για ωραία γεύση μόκα
  • 15 γρ αλεύρι καρύδας
  • 1/2 στικ βανίλια

Κακάο-το άλλο μισό της βασικής συνταγής απλά προσθέτετε τα παρακάτω υλικά

  • 55 γρ υγρό έβαλα καφέ για ενίσχυση γεύσης του κακάο και ουίσκυ. αλλά και απλά νερό ή κρέμα γάλακτος/καρύδας
  • 35 γρ κακάο

Instructions

  1. Προθέρμανση του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα.

    Τσεκάρετε στα 45 λεπτά αν έχει ψηθεί στο κέντρο. Εγώ το έψησα σε μια φόρμα στα 50 λεπτά σε μία άλλη ήθελε μία ώρα.

    Αν κάνετε κάπκεικς, τσεκάρετε στα 25 λεπτά.

Βασική ζύμη

  1. Είναι πολύ εύκολο, ζυγίστε πρώτα το μπολ να ξέρετε πόσο ζυγίζει για να το αφαιρέσετε στο τέλος από το συνολικό βάρος της ζύμης με το σκεύος, αφού πρέπει να μοιράσετε το μείγμα αυτό!

    Ανακατέψτε τα υλικά απλά με ένα πιρούνι.

    Χωρίστε την ζύμη σε ίσες ποσότητες.

  2. Στο μισό βάλτε τα υλικά για το μείγμα βανίλιας.

    Ακατατέψτε.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  3. Στο άλλο μισό βάλτε τα υλικά για το μείγμα κακάο.

    Ακατατέψτε.

  4. Ντύστε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα, δεν είμαστε για πολλά τριψίματα.

    Προσθέστε τα δύο μείγματα κουταλιά κουταλιά στη φόρμα.

  5. Ψήστε ανάλογα με τις οδηγίες στην αρχή.

  6. Αφήστε το να κρυώσει.

    Αν θέλετε φτιάξτε την ganache για γλάσο

    Βράστε την κρέμα γάλακτος ή καρυδας και βάλτε τη σοκολάτα στην καυτή κρέμα να λιώσει.

    Προσθέστε την στο κέικ.

  7. Δεν χρειάζεται να βάλετε ganache, αλλά του πάει!

Recipe Video

https://youtu.be/a6uH7vGoWCI

Notes

Μάκρος για όλη την δόση χωρίς την ganache είναι: θερμίδες 2996, πρωτεΐνη 100 γρ, λίπος 258 γρ, ίνες 49 γρ, νετ υδατάνθρακες 39 γρ.

https://www.ketokitchenninja.com/marble-cake-greek/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *