“Κετογονική διατροφή: τι τρώμε και τι όχι”, από την Ελένη Νικολάου και το ketolife.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η  ερώτηση που δέχομαι  πιο συχνά σχετικά με την αγαπημένη μου κέτο, δηλαδή την κετογονική διατροφή είναι «Τι μπορώ να φάω;».

Εδώ λοιπόν παραθέτω μια λίστα με τα τρόφιμα που μας βοηθούν να περάσουμε στην κετογένεση, την παραγωγή δηλαδή κετονών στο συκώτι μας, πάντα σε συνδυασμό με τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα.

Η λίστα αποτελείται από τρεις μικρότερες μια για κάθε ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά, τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Τα τρόφιμα είναι γραμμένα με πράσινο, πορτοκαλί  ανάλογα με το αν επιτρέπεται να τα καταναλώνουμε ελεύθερα ή σε περιορισμένες ποσότητες. Καλό είναι φυσικά να υπολογίζουμε το συνδυασμό τον μακροθρεπτικών συστατικών, ειδικά στην αρχή όταν μαθαίνουμε πως λειτουργεί το σώμα μας με κάθε τροφή.

Ας θυμηθούμε ότι μειώνοντας κατά πολύ τους υδατάνθρακες και βάζοντας στη θέση τους καλό λίπος ενώ κρατούμε μέτρια τη λήψη των πρωτεϊνών κατεβάζουμε τη γλυκόζη στο αίμα και έτσι δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο οργανισμός να περάσει στην κέτωση και σταδιακά να προσαρμοστεί στην καύση του λίπους σαν κύρια πηγή ενέργειας.

Στο τέλος υπάρχει και μια ξεχωριστή λίστα με τρόφιμα και ποτά (σημειώνονται με κόκκινο) που χρειάζεται να αποφύγουμε αν στοχεύουμε να έχουμε επιτυχία στο δρόμο μας για την κέτωση και την πλήρη προσαρμογή μας σε αυτή. Καλή ανάγνωση!

Πράσινα: τρώμε πιο ελεύθερα  Πορτοκαλί: τρώμε ελεγχόμενα

  Δείτε την αναλυτική λίστα τροφίμων στο : 

https://www.ketolife.gr/l/ketogoniki-diatrofi-ti-trome-kai-ti-ochi/

Πηγές γνώσης για τη σύνταξη  του παραπάνω πίνακα: Jimmy Moore “Keto Clarity”, Marina Slajerova’s blog, ketodietapp.com, προσωπική εμπειρία .

https://www.ketolife.gr/l/ketogoniki-diatrofi-ti-trome-kai-ti-ochi/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *