Κετογονική Διατροφή: Παγωτό Βανίλια από Crème Anglaise, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!







Κλασσικό παγωτό βανίλια, με μικρά τρικ που βοηθούν την υφή! Προσθέστε κομμάτια σοκολάτας, μούρα, ξύσμα εσπεριδοειδών, ξηρούς καρπούς ή κάποιο ποτό, και φτιάξτε το στα μέτρα σας αν θέλετε λίγη τσαχπινιά!
Ingredients
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 1.5 στικ φυσική βανίλια
- 100 γρ στέβια-ερυθριτόλη Sukrin Gold έβαλα
- 75 γρ κρόκοι αυγού 4 κρόκοι περίπου
- 20 γρ φυτική γλυκερίνη έχει στα φαρμακεία
- 10 γρ ζελατίνη
Instructions
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα.
Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε νερό, αν είναι σε φύλλα, αλλά αν είναι σε σκόνη, βάλτε την κατευθείαν στην κρύα κρεμα γάλακτος να φουσκώσει.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, τη γλυκερίνη, τη μουλιασμένη ζελατίνη, αν βάλατε φύλλα, και το γλυκαντικό.
Η γλυκερίνη και η ζελατίνη είναι για καλύτερη υφή, αφού συνήθως βάζουν άμυλο και ζάχαρη και βγαίνει πιο μαλακό.
Προσθέτετε λίγο από το μείγμα στους κρόκους, όπως κάνετε και στο αυγολέμονο, και χτυπάτε με ένα σύρμα.
Αφού ενωθούν καλά τα υλικά, μεταφέρετε το μείγμα στην υπόλοιπη κρέμα.
Ζεσταίνετε λίγο ακόμα, ίσα να δέσουν οι κρόκοι την κρέμα, με προσοχή να μην γίνει ομελέτα το μείγμα, όπως κάνουμε μια κλασική crème anglaise.
Την περνάτε από μηχανή παγωτού ή την βάζετε σε ένα ρηχό σκεύος στην κατάψυξη ανακατεύοντας κάθε μισή ώρα να μην κάνει κρυστάλλους.
Κατα προτίμηση στην αρχή με τη βοήθεια ενός μίξερ να γίνει αφράτο.
Βγάλτε το απο την κατάψυξη μισή ώρα πριν το φάτε, γιατι όταν παγώσει είναι βέβαια αρκετά σκληρό.
Εδώ με μούρα σε φόρμες ατομικές.
Έτοιμα!
Καλή όρεξη!
Notes
Μάκρος και για όλο το παγωτό: 3635 θερμίδες, πρωτεΐνη 43 γρ, λίπος 368 γρ, ίνες 0 γρ, νετ υδατάνθρακες 43 γρ.











Αφήστε μια απάντηση