Παγωτό κανέλα, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 γρ. αλάτι
- 115 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κρόκους αυγών
- 5 γρ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για ν’ αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
- Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Συμβουλή
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε την κρέμα σε δοχείο στην κατάψυξη και την αφήνουμε να παγώσει καλά, χτυπώντας ενδιαμέσως 2-3 φορές για να αποκτήσει καλύτερη υφή.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Από τα πιο ωραία παγωτά με άρωμα κανέλας που κυκλοφορούν είναι αυτό σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου.
https://tinyurl.com/y3u7emcd
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό κεράσι, από το icookgreek.com!
Τούρτα κανταΐφι με παγωτό γιαούρτι-μαστίχα και βύσσινο από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Εύκολο παγωτό με Nucrema, από την Φλωρεντία και το ionsweets.gr!
"Γιατί να προτιμήσω ένα σορμπέ από το παγωτό;", από το διαιτολογικό γραφείο Θαλή Παναγιώτου!
Μπανάνα σπλιτ, απο το icookgreek.com!
Μόνο με 4 ΥΛΙΚΑ: απίθανο, πανεύκολο παγωτό κρέμα με τρούφα σοκολάτας γάλακτος VIAP-MENTEL , από το ...
Αφήστε μια απάντηση