Παγωτό κανέλα, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 γρ. αλάτι
- 115 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κρόκους αυγών
- 5 γρ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για ν’ αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
- Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Συμβουλή
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε την κρέμα σε δοχείο στην κατάψυξη και την αφήνουμε να παγώσει καλά, χτυπώντας ενδιαμέσως 2-3 φορές για να αποκτήσει καλύτερη υφή.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Από τα πιο ωραία παγωτά με άρωμα κανέλας που κυκλοφορούν είναι αυτό σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου.
https://tinyurl.com/y3u7emcd











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτικό παγωτό πραλίνα, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Παγωτό Vienneta-Βlack forest με 5 υλικά χωρίς παγωτομηχανή (VIDEO), από τον Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη...
Παγωτό πορτοκάλι, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Παγωτό Dulce de Leche από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
"Γιατί να προτιμήσω ένα σορμπέ από το παγωτό;", από το διαιτολογικό γραφείο Θαλή Παναγιώτου!
Παγωτό φιστίκι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση