Γεμιστά γλυκά ψωμάκια, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty!”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

grammota briosakia1

Υλικά:

500 γρ. Αλεύρι δυνατό (για τσουρέκια)

180 ml χλιαρό γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αυγά

1 βανίλια

100 γρ. ζάχαρη

80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη γέμιση:

Κρέμα πραλίνα

Ή κρέμα κάστανου

Ή μαρμελάδα

brioche lemoni5brioche lemoni6brioche lemoni7brioche lemoni8grammota briosakia2grammota briosakia3grammota briosakia4grammota briosakia5grammota briosakia6grammota briosakia7grammota briosakia8grammota briosakia9grammota briosakia10grammota briosakia11grammota briosakia12grammota briosakia13

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάμε  με τον γάντζο για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη που κολλάει ελαφρά. Συνεχίζοντας το χτύπημα-ζύμωμα προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά κομμένο σε κυβάκια. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το κάθε κομμάτι πριν ρίξουμε το επόμενο. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα, αφού όσο πιο πολύ ζυμώνουμε τόσο πιο εύπλαστη γίνεται η ζύμη μας.  Όταν τελειώσουμε με το βούτυρο θα έχει σχηματιστεί μια όμορφη, λεία ζύμη. Την πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μπωλ. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Τότε αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας αδειάζουμε εκεί το ζυμάρι, κάνουμε λίγα διπλώματα και σχηματίζουμε  μία λεία, όμορφη μπάλα! Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14-16 κομμάτια (ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλουμε) και πλάθουμε με τα χέρια μας το κάθε κομμάτι σε μικρή μπαλίτσα. Απλώνουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι 10×15 εκ. περίπου και τοποθετούμε στο ένα άκρο μια κουταλιά γέμιση την οποία απλώνουμε στη μισή επιφάνεια. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε λωρίδες στην άλλη μισή επιφάνεια και ρολάρουμε ξεκινώντας από την πλευρά της γέμισης κλείνοντας τα άκρα ώστε να καταλήξουμε στην χαραγμένη πλευρά και να σχηματιστεί το σχέδιο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια , αραδιάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, αλείφουμε με κρόκο αυγού την επιφάνεια τους και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 40-50 λεπτά. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο μέχρι να ροδίσουν. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/keik/1888-gemista-glyka-psomakia-brioch?fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *