Cinnamon rolls- Ρολάκια Κανέλας, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπάρχουν μυρωδιές που δεν ξεχνάς ποτέ. Αυτά τα ρολάκια δεν έχουν απλά κανέλα… έχουν και χαρακτήρα!
Μυρίζουν ζεστασιά, λιώνουν στο στόμα και σου θυμίζουν πως η ευτυχία ξεκινάει από τον φούρνο.
Φτιάξ’ τα μια φορά και μετά… μην απορήσεις αν τα ζητάνε κάθε εβδομάδα!

📍Στο τέλος, ρίξε και το γλάσο με γενναιοδωρία. Όχι γιατί πρέπει. Αλλά γιατί αξίζεις να τα φας έτσι όπως πρέπει. 🙃

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

650γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά (8γρ)

240γρ ζεστό γάλα

2 αυγά (100γρ) σε θερμοκρασία δωματίου

80γρ λιωμένο βούτυρο

100γρ ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200γρ καστανή ζάχαρη

100γρ βούτυρο

75γρ κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

100γρ κρέμα τυριού

60γρ μαλακό βούτυρο

180γρ ζάχαρη άχνη

1 κουτ γλ υγρή βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Αλείφουμε με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε σχετικά χοντρές φέτες (όχι υπερβολικά, γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο).

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί και τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσου. Ανακατεύουμε με μαρίζ ή κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.

Μόλις ψηθούν και κρυώσουν λίγο τα cinnamon rolls, τα περιχύνουμε με γενναία δόση γλάσου.

https://elenacooks.gr/?p=20063&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *