Ρολάκια μπανάνας, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   2/5

 

ΥΛΙΚΑ

250-300 γρ. φυστικοβούτυρο

7 φύλλα κρούστας

7 μπανάνες

Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ηλιέλαιο

 

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Απλώνουμε στο πάγκο εργασίας ένα φύλλο με τη πιο μεγάλη πλευρά να κοιτάει εμάς. Πασπαλίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και έπειτα το διπλώνουμε στη μέση, προς τα μέσα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε πάλι με λάδι και ξανακλείνουμε.
2Κλείνουμε στη συνέχεια το φύλλο και προς τα πάνω, στο κάτω μέρος βάζουμε λίγο φυστικοβούτυρο, τη μπανάνα, κλείνουμε τις άκρες και ρολάρουμε.
3Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο στο τέλος ώστε να κλείσει καλά και αφήνουμε στην άκρη. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
4Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο, την αφήνουμε να ζεσταθεί και έπειτα τηγανίζουμε τα ρολάκια. Μόλις τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
5Κόβουμε και σερβίρουμε.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες 117   259%
ΒΑΖΑΛίπος    79.2g   113%
ΒΑΖΑKορεσμένα    13.2g   66%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    19.5g   39%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    103.9g    40%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    26.9g   30%
ΒΑΖΑΑλάτι    1g   16.67%
ΒΑΖΑΙνες    7.8g   33%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
#tsoulotip: Προσέχουμε η φωτιά να είναι χαμηλή, για να μην καεί το σφουγγάτο και μείνει ωμό εσωτερικά.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/grigora-piata/rolakia-bananas

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *