Muffins μπανανόψωμου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη και το stavroulacooking.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tα πρωινά μας είναι γενικά πιεσμένα. Πρωινά καθήκοντα του σπιτιού και υποχρώσεις για τη δουλειά που χρειάζονται χρόνο και συγκέντρωση. Συνήθως θα βάλω και μια κατσαρόλα φαγητό να γίνεται για να πάρουμε μαζί μας για το μεσημέρι. Μέσα σε αυτά δεν θέλω να έχω και την έγνοια του πρωινού γεύματος.

Για μένα το πρωινό γεύμα είναι κάτι που δεν χρειάζεται πολύ φασαρία. Ναι, όπως καταλάβατε μιλάω πάλι για την προετοιμασία! Νομίζω ότι αξίζει να το συζητήσουμε ξανά, καθώς έχει βοηθήσει εμάς πάρα πολύ. Ας θυμηθούμε λιγάκι το πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία…

 

muffins-bananas-3-690x1035 (1)-min

 

Η σημερινή συνταγή είναι μία από αυτές τις επιλογές για πρωινό που μπορώ να ετοιμάσω από νωρίτερα για εκείνα τα δύσκολα πρωινά.

Τα μάφινς είναι μία επιλογή που νομίζω όλοι αγαπάνε για πρωινό (και όχι μόνο). Επίσης τα μάφινς μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες επιλογές: σμουθις, βραστά αβγά ή και μία ομελέτα. Βασικά ακόμα και σκέτα είναι τέλειο συνοδευτικό του πρωινού καφέ ή τσάι και γι’αυτό το λόγο θα βρείτε πάντα στην κατάψυξή μου μία σακούλα τροφίμων με έτοιμα ψημένα μάφινς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χμμμ… νομίζω ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω και τη συνταγή επιτέλους!

 

Τα σημερινά μάφινς μπανανόψωμου χωρις γλουτενη είναι μία παραλλαγή της συνταγής για μπανανόψωμο που πολλοί λατρέψατε. Περιέχουν αλεύρι καρύδας, γάλα καρύδας και έχουν μία φυσική γλυκαντική ουσία, τη μπανάνα. Τώρα αυτό φίλες και φίλοι είναι ένα θρεπτικό πρωινό!

muffins-bananas-5

Μαφινς Μπανανοψωμου Χωρις Γλουτενη

 
Συγγραφέας: Σταυρούλα Κρίκη
Μερίδες: 12 κεκάκια

Συστατικά

  • 5 μεγάλα αβγά
  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 μπανάνες (λιωμένες με ένα πιρούνι)
  • ¼ φλιτζάνι σταγόνες κουβερούρας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μεσαίο μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υγρά στοιχεία: τα αβγά (ένα – ένα και αναμείξτε καλά μετά από κάθε προσθήκη), το λάδι καρύδας, το γάλα καρύδας και τη βανίλια.
  3. Προσθέστε τα στεγνά υλικά (αλεύρι καρύδας, μαγειρική σόδα και αλάτι) σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε τα πρώτο μείγμα των υγρών υλικών στο δεύτερο και ανακατέψτε καλά.
  4. Βάλτε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ταψάκι για κεκάκια και λαδώστε. Προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας στο μείγμα, ανακατέψτε και με το εργαλείο για το παγωτό, χωρίστε το μείγμα στις 12 θήκες.
  5. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και μία ξύλινη οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
Σημειώσεις

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *