Γλυκό ψυγείου μπανάνα σοκολάτα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Μπανάνα-σοκολάτα ένας συνδυασμός γεύσεων που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι!

Μια λιχουδιά πανεύκολη και οικονομική, τρεμουλιαστή και πολύ δροσιστική! Ό.τι χρειαζόμαστε για γλυκό του απογεύματος…μετά από τη μεσημεριανή σιέστα τους καλοκαιρινούς -και όχι μόνο- μήνες του χρόνου!

Δοκιμάστε το!

 

 

Υλικά για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα ή πυρέξ:

Για την κρέμα μπανάνας (επάνω στρώση)

  • 650ml τυποποιημένος χυμός μπανάνας
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα (με βράσιμο)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα με γεύση σοκολάτα (μεσαία στρώση):

  • 650ml γάλα φρέσκο
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα (με βράσιμο)
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Επιπλέον θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ δίχρωμα (ή τα κλασικά)
  • 2 μπανάνες κομμένες κατά μήκος (όχι ώριμες)
  • χυμός μπανάνας για το ράντισμα των σαβαγιάρ
  • τριμμένη κουβερτούρα και σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα

 

Στην πράξη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μπανάνας να διαλυθεί το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Βάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει. Μέσα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ώστε να καλύπτει καλά εσωτερικά τη φόρμα (και τα πλαϊνά της). Βάζουμε μέσα τις κομμένες μπανάνες και ρίχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας. Εκτός φωτιάς βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας κι ανακατεύοντας να διαλυθεί το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και ταράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα την κουβέρτα ανακατεύοντας να λιώσει. Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα σοκολάτας πάνω από την κρέμα μπανάνας.
  • Βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ μέσα σε λίγο χυμό μπανάνας και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Συνολικά θα έχουμε ένα γλυκό που θα είναι “ανάποδα” μέσα στη φόρμα. Περιμένουμε 20 λεπτά να έλθουν όλα σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, ιδανικά ετοιμάζουμε το γλυκό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Ξεφορμάρουμε πάνω σε πιατέλα και αφαιρούμε το χαρτί. Στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και κατά το σερβίρισμα εάν θέλουμε γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και φρέσκιες μπανάνες.

Σημ. Εάν φτιάξουμε το γλυκό μέσα σε πυρέξ εργαζόμαστε αντίστροφα:  Πρώτα στρώνουμε βουτηγμένα σαβαγιάρ ως βάση, έπειτα ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας, στερεώνουμε τις μπανάνες και τέλος ρίχνουμε την κρέμα μπανάνας. Ενδιάμεσα μπορούμε να βάλουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη

 

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/06/blog-post_20.html?m=1&fb

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *