Babka με κάστανο & σοκολάτα, από την Madame Ginger!
Εγώ δεν παιδεύτηκα καθόλου: η Κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της Kenwood έκανε όλη τη δουλειά, αφού στους δύο κάδους της ετοίμασα εύκολα το ζυμάρι και την κρεμώδη γέμιση κι έπειτα έμενε μόνο η σύνθεση! Αφράτη, πλούσια και συγκλονιστικά νόστιμη, σου υπόσχομαι ότι η plant-based babka μου θα εντυπωσιάσει όποι@ τη δοκιμάσει.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου babka με κάστανο & σοκολάτα ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Η Κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της Kenwood έχει στιλ αλλά και ουσία, αφού διαθέτει όλα όσα χρειάζομαι για να φτιάξω τη Babka που ονειρεύομαι, χωρίς κόπο: με ενσωματωμένη ζυγαριά και επιπλέον βοηθητικό κάδο για την παρασκευή της γέμισης, μειώνει δραματικά την ακαταστασία στην κουζίνα.
Συνταγή
Babka με κάστανο & σοκολάτα
- Μερίδες: 10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
- Σκεύος: μακρόστενη φόρμα κέικ 30εκ.
- Φυλάσσουμε τη babka καλυμμένη σε δροσερό μέρος για 2 μέρες.
Υλικά για τη ζύμη:
- 300 ml φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη, χλιαρό (όχι καυτό)
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 50 γρ. maple syrup ή σιρόπι αγαύης
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γλ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
- 140 γρ. φυτικό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. πουρέ κάστανο ή μαρμελάδα κάστανο
- 70 γρ. μαύρη ζάχαρη (μόνο αν βάλουμε πουρέ κάστανο)
- 200 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
Υλικά για το σιρόπι:
- 100 ml νερό
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε στον μεγάλο κάδο της Κουζινομηχανής Titanium Chef Baker της Kenwood με προσαρμοσμένο το σύρμα, το φυτικό γάλα, τη μαγιά και το maple syrup, ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κλείνουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να τραφεί η μαγιά.
2) Αφαιρούμε το σύρμα, προσαρμόζουμε τον γάντζο για ζύμες, θέτουμε σε λειτουργία στην ταχύτητα 1 ή και στο min και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε σε αυτή τη χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο, τον λαδώνουμε ελαφρώς, το ξαναβάζουμε, καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
3) Όσο φουσκώνει η ζύμη ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε στον μικρό κάδο της Κουζινομηχανής Titanium Chef Baker της Kenwood με προσαρμοσμένο το σύρμα, το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο και τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4) Οταν το ζυμάρι έχει διπλασιαστεί σε όγκο, το βγάζουμε από τον κάδο και το ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας, πιέζοντας τες ελαφρώς να κολλήσουν. Τυλίγουμε το ζυμάρι από την μεγάλη του πλευρά σε σπείρα, τσιμπάμε τις άκρες του να ενωθούν και κόβουμε το ρολό κατά μήκος αφήνοντας την μία του άκρη ενωμένη. Πλέκουμε τις δύο λωρίδες, τσιμπάμε τις άκρες να σφραγίσουν και μεταφέρουμε τη babka σε μία καλά βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να έχει φουσκώσει.
5) Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
6) Μόλις βγει η babka από τον φούρνο την αλείφουμε με το σιρόπι σταδιακά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Αφήστε μια απάντηση