- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας.
- Ανοίγουμε το φύλλο μας, το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας.
- Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα και τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας.
- Κόβουμε με το μαχαίρι μέχρι τη μέση τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες.
- Με ένα πινέλο αφαιρούμε ότι παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει.
- Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ωραίες γραμμές. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε.
- Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας 1-1 τις λωρίδες και ενώνοντας τις 2 άκρες , σχηματίζοντας μία πλεξούδα.
- Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε τη σφολιάτα μας.
- Πατάμε με το μαχαίρι από κάτω.
- Μεταφέρουμε προσεχτικά στο ταψάκι μας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες.
- Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ νερό.
- Πασπαλίζουμε με φουντούκια.
- Βάζουμε σε υψηή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση