Τα πιο γρήγορα & νόστιμα μπισκότα σφολιάτας, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!
Στα γαλλικά τα λένε palmier (φοινικόδεντρο) ή coeur de France (καρδιά της Γαλλίας) και τα λατρεύουν. Εξάλλου οι Γάλλοι εμπνεύστηκαν και αποθέωσαν αυτά τα μπισκότα σφολιάτας, στις αρχές του 20ου αιώνα και στολίζουν ακόμα και σήμερα κάθε βιτρίνα φούρνου η ζαχαροπλαστείου σε δεκάδες συνδυασμούς και γεύσεις. Στις υπόλοιπες χώρες που τα φτιάχνουν όπως την Ιταλία, την Κίνα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Γερμανία, οι ονομασίες ειναι πολλές και συνήθως περιγράφουν το σχήμα αυτών των ξεχωριστών μπισκότων με πιο διαδεδομένες τα ‘αυτιά ελέφαντα’, τα ‘αυτιά γουρουνιού’, ‘πεταλούδες’, ‘καρδιές’ και ‘γυαλιά’.
Words: Μαριλού Παντάκη
Φωτογραφίες: Δημήτρης Αλβανός
Τα μπισκότα σφολιάτας, φτιάχνονται σε μόλις 15 λεπτά και ειναι ιδανικά για ξαφνικές επισκέψεις ή απροσδόκητες λιγούρες. Η συνταγή που σας δίνουμε σήμερα αποτελεί την βάση για τα γλυκα palmiers, αλλά αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, παιξτε με γλυκά αλλά και αλμυρά υλικά και ανακαλύψετε τον πεντανόστιμο κόσμο των palmiers.
Συνδυάστε την βουτυράτη σφολιάτα με σταφίδες και μέλι, με λευκή και μαύρη σοκολάτα, με κανέλα και μαύρη ζάχαρη για γλυκές δημιουργίες ή τολμήστε την αλμυρή εκδοχή τους με παρμεζάνα, ζαμπόν και τυρί, αρωματικά βότανα ή ακόμα και με ένα αρωματικό πέστο. Οπως κι να τα προτιμάτε, αν τα palmier μπουν στη ζωή σας, σίγουρα θα υπάρχει πάντα ένα φύλλο σφολιατας στην κατάψυξη, έτοιμο για να γίνει ένα νόστιμο, γεμιστό ρολάκι palmier.
Μπισκότα Σφολιάτας (Palmiers)
Μερίδες: 12-15 κομμάτια, Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 12-15′
Υλικα
1 φύλλο σφολιάτας
1 κούπα (200 γρ.) ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώστε τη σφολιάτα σε μια λαδόκολλα και πασπαλίστε την σε όλη την επιφάνεια με τη ζάχαρη .
2. Ξεκινήσετε να τυλιγετε την μια πλευρά της σφολιατας σφιχτά μέχρι το κέντρο. Τυλίξτε και την άλλη μεριά μέχρι να ‘συναντήσει’ το πρώτο ρολάκι.
2. Απλώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου. Κόψτε το ρολό της σφολιατας σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και απλώστε τα μπισκότα στο ταψί. Φροντίστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους, γιατί όταν ψηθούν θα φουσκώνουν και θα κολλήσουν.
3. Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν και να καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
#LoveOnly,
Madame Ginger
Αφήστε μια απάντηση