Aφράτα ρολάκια γεμιστά με nutella, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

Μια ακόμη υπέροχη συνταγή της αγαπημένης μας Ρένας!

ΥΛΙΚΑ 

15 γρ μαγιά ξηρή

50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

250 γρ  χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 μεγάλο αυγό

130 γρ μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

705 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βάζο Νουτέλα 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 

Ρίξτε μέσα στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο ( αυτό θα το ρίξετε στο τέλος ).

Ζυμώστε και προσθέστε σταδιακά το βούτυρο μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει .

Βάλτε την ζύμη σας σε ελαφρά βουτυρωμένο μπώλ και σκεπάστε το .

Αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει για 1,1/2 ώρα.

Καλύψτε ένα πυρέξ με χαρτί ψησίματος .

Βουτυρώστε το χαρτί ελαφρά με ένα πινέλο.

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σας με πλάστη σε φύλλο

Η ζύμη σας πρέπει να είναι ισοπαχής σε όλα τα σημεία.

Αλείψτε το φύλλο με την νουτέλα.

Τυλίξτε σε σφικτό ρολό(κατά μήκος) και κόψτε 8 ρολάκια.

 

 

 

Βάλτε τα μέσα στο πυρέξ . Σκεπάστε και αφήστε τα να φουσκώσουν

για μισή ώρα σε ζεστό σημείο.

 

 

 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.

Μετά το φούσκωμα σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε

για περίπου 30 λεπτά.

Ξεσκεπάστε και αφήστε τα να ψηθούν ακόμα 5-7 λεπτά να πάρουν χρώμα .

Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο  και περιχύστε τα με γλάσο Νουτέλας .

 

 

 

(ΓΛΑΣΟ ΝΟΥΤΕΛΑΣ : 2 μέρη νουτέλα και ένα μέρος ηλιέλαιο να ζεσταθούν

και να ομογενοποιηθούν σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχές ανακάτεμα-όχι να φτάσουν σε βρασμό ).

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής: Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

https://koykoycook.gr/?p=28406

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *