Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα (video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Συνταγή για επικό ανάποδο κέικ με ροδάκινα!

Υλικά
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 ροδάκινα Vermina
  • 4 κ.σ μαρμελάδα ροδάκινο

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί 20αρι, στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί και απλώνουμε πάνω στο χαρτί τη μαρμελάδα ροδάκινο.
Στη συνέχεια, κόβουμε τα ροδάκινά μας σε φέτες και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο χαρτί, προσέχοντας να το καλύψουμε όλο.
Αμέσως μετά, σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει.
Αφού το μείγμα μας πάρει όλα τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, απλώνουμε το μείγμα του κέικ πάνω από τα ροδάκινα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου μισή ώρα.
Αφού το κέικ μας ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε σε μια βάση και αφαιρούμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί.
https://dimitriosmakriniotis.gr/recipe-items/anapodo-keik-me-rodakina/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *