Ζουμερό Κέϊκ μανταρινιού ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ, από τη Αρετή Βαρδάκα και το Bonappetit!.







ΥΛΙΚΑ:
6-8 κλημεντίνες ( μανταρίνια) σύνολο πολτού 450 γρμ.
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 βανίλιες
250 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. μπέϊκιν
1/4 κ.γ. αλάτι
250 γρμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα( καθαρό βάρος )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε κρύο νερό, τα μανταρίνια μας και τα σιγοβράζουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Οταν βράσουν τα στραγγίζουμε και τ’αφήνουμε στην ακρη να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα ρίχνοντας τα σε βραστό νερό με την συνήθη διαδικασία. Τα σκουπίζουμε να στεγνώσουν καλά και αν θέλουμε τα απλώνουμε σε ταψάκι και τα στεγνώνουμε στον φούρνο στους 100′ για 10-15′. Οταν τα ετοιμάσουμε τα αλέθουμε στο multi και μετράμε 250 γρμ. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε την ζάχαρη, το μπέϊκιν, το αλάτι, ανακατεύοντας καλά να εσωματωθούν.
Εν τω μεταξύ εχουν κρυώσει τα μανταρινάκια μας και τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρώντας κουκούτσια που πιθανόν θα εχουν και μαύρα στίγματα αν υπάρχουν. Τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια, προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και τα δουλεύουμε πολύ καλά μέχρις οτου πάρουμε ενα κρεμώδες μείγμα. Το ρίχνουμε στην λεκάνη με την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα αποσπώμενη και στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190′ για 45-60′.Αφού κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το κέϊκ μας με κτυπημένη σαντιγύ ή σκέτο πασπαλισμένο με ζάχαρη αχνη.











Αφήστε μια απάντηση