Κέικ όλο σοκολάτα, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Βρείτε  μου έναν άνθρωπο που να μην αγαπάει το κέικ…βρείτε μου άλλον έναν άνθρωπο  που να μη λατρεύει τη σοκολάτα….λίγο δύσκολο!! Κι  αν μάλιστα αυτό το κέικ είναι τόσο ζουμερό  , τόσο προκλητικό και τόσο απόλυτα σοκολατένιο που να νομίζει κανείς ότι είναι σιροπιαστό…..οι πιθανότητες να το περιφρονήσει εξαφανίζονται. Πρόκειται για ένα κέικ εθιστικό και υπέροχο που δεν το βαριόμαστε ποτέ και πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους…Σας παρουσιάζω λοιπόν το πιο σοκολατένιο κέικ  με πολύ καμάρι και πολλή χαρά!

Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το:

keik olo sokolata1

Υλικά:

400γρ. αλεύρι γ.ο.χ

2 κ.σ. μπέικιν
60γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γλ σόδα
1/4 κ. γλ. αλάτι
200ml. καυτό νερό
220γρ. βούτυρο
4 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)
400γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

keik olo sokolata2keik olo sokolata3keik olo sokolata4keik olo sokolata5keik olo sokolata6keik olo sokolata7keik olo sokolata8keik olo sokolata9keik olo sokolata10keik olo sokolata11keik olo sokolata12keik olo sokolata13keik olo sokolata14keik olo sokolata15

Εκτέλεση:

-Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε  το αλεύρι  με  το κακάο , τη σόδα και το αλάτι.
-Σε ένα άλλο μπωλ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την περιχύνουμε με το καυτό νερό , ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
-Στο μίξερ χειρός χτυπάμε δυνατά το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφού έχουν αφρατέψει , προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
-Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά  το μίγμα αλεύρι-κακάο με τη λιωμένη σοκολάτα  εκ περιτροπής.
-Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και γεμίζουμε με αυτό  μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 50-55 λεπτά!
-Μόλις ψηθεί , περιμένουμε λίγα λεπτά και ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα .

Καλή επιτυχία!

 

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/keik/48-keik-olo-sokolata?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *