Κέικ μπανάνας με καρύδια, από το cantina.protothema.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Μερίδες: 8-10

  • ½ φλιτζ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1 1/2 φλιτζ. Φαρίνα ολικής
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 1 φλιτζ. καρύδια ψίχα, ψιλοκομμένα
  • 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν λευκή και αφράτη κρέμα, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τα αυγά, κατόπιν τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σε δόσεις την φαρίνα το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου. Ψήνουμε για περίπου 50΄-55΄. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15΄.

Βήμα 4

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός φούρνου και μετά το ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε την επιφάνεια με φέτες μπανάνας και προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *