Κέικ με σταφύλια, από την Μαριλού Μαντά και το Thinkdrops!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Κέικ με σταφύλια200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαλακό βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
40 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. γάλα
300γρ κόκκινα σταφύλια
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψί μεγέθους 23 εκ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.

Κόψτε στη μέση τα σταφύλια και βγάλτε το κουκούτσι.

Στο μπολ του μίξερ ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα και χτυπήστε τα με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπήστε τα υλικά για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα. Καθαρίστε τα πλαϊνά του μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο.

Ρίξτε το μίγμα των αυγών σε δύο δόσεις, φροντίζοντας να ενσωματώνεται κάθε φορά και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σταματήστε το μίξερ και ανακατέψτε τα 2/3 από τα σταφύλια στο μίγμα. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και σκορπίστε τα υπόλοιπα σταφύλια από επάνω.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν σερβίρετε.

http://www.thinkdrops.gr/2015/08/06/keik-me-stafylia/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *