Κέικ με σταφύλια, από την Μαριλού Μαντά και το Thinkdrops!

Υλικά

Κέικ με σταφύλια200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαλακό βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
40 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. γάλα
300γρ κόκκινα σταφύλια
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψί μεγέθους 23 εκ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.

Κόψτε στη μέση τα σταφύλια και βγάλτε το κουκούτσι.

Στο μπολ του μίξερ ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα και χτυπήστε τα με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπήστε τα υλικά για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα. Καθαρίστε τα πλαϊνά του μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο.

Ρίξτε το μίγμα των αυγών σε δύο δόσεις, φροντίζοντας να ενσωματώνεται κάθε φορά και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Σταματήστε το μίξερ και ανακατέψτε τα 2/3 από τα σταφύλια στο μίγμα. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και σκορπίστε τα υπόλοιπα σταφύλια από επάνω.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν σερβίρετε.

http://www.thinkdrops.gr/2015/08/06/keik-me-stafylia/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *