Εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γρήγορο, αφράτο, υγρό και σοκολατένιο!

 

ΥΛΙΚΑ

125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

150 γρ καστανή ζάχαρη

50 γρ λευκή ζάχαρη

60 γρ σπορέλαιο

1 μεγάλο αυγό

120 ml καφέ φίλτρου

120 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35 %

μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι

60 γρ δάκρυα σοκολάτας

Προεπισκόπηση εικόνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα (25 εκ μάκρος /10 εκ ύψος)

Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης .

Βάλτε τα 6 πρώτα στερεά υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε τα .

Προσθεστε σταδιακά όλα τα υγρά,αφού τα χτυπήσετε πρώτα με σύρμα όλα μαζί ελαφρά,

ανακατεύοντας με μια μαρίζα.

Ρίξτε στο τέλος και τα δάκρυα σοκολάτας .

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά .

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από την φόρμα γιατί είναι πολύ αφράτο.

Για έξτρα σοκολατένια γεύση μπορείτε να το καλύψετε με γκανάς σοκολάτας .

Γρήγορο, αφράτο, υγρό και σοκολατένιο..

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγών:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)

 

https://koykoycook.gr/?p=29448&fb


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *