Εύκολη τάρτα λεμόνι, μανταρίνι από την Luise και το Radicio!
Μια πραγματικά πανεύκολη συνταγή για τάρτα λεμονιού και μανταρινιού. Γίνεται πολύ γρήγορα και είναι νοστιμότατη!
Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά
Συνταγή για: 10 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 400 θερμίδες | Λιπαρά: 22 γρ.
Υλικά συνταγής:
Λεμόνι: 1 μέτριο
Μανταρίνι: 1 μέτριο, λεπτόφλουδο
Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Βούτυρο: 115 γρ. και λίγο επιπλέον για το ταψί
Αυγά: 4 μεγάλα
Βανίλια: 1 κάψουλα
Σφολιάτα: 1 φύλλο
Οδηγίες:
1. Ξεπαγώνετε την σφολιάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί, τέτοιου μεγέθους, ώστε το φύλλο της σφολιάτας να καλύπτει τον πάτο και 3 – 4 εκατοστά τα τοιχώματά του. Στρώνετε μέσα τη σφολιάτα.
2. Πλένετε καλά το μανταρίνι και το λεμόνι. Κόβετε το μανταρίνι ολόκληρο στα 4 κι αν έχει κουκούτσια τα βγάζετε. Βγάζετε το ξύσμα από το λεμόνι με ζέστερ ή κόβετε με μαχαίρι μόνο το κίτρινο της φλούδας. Καθαρίζετε το λεμόνι από το άσπρο φλούδι. Πετάτε το άσπρο φλούδι και κόβετε τη σάρκα σε κομμάτια. Αν έχει κουκούτσια τα πετάτε.
3. Βάζετε σε μπλέντερ, το μανταρίνι, το ξύσμα και τη σάρκα του λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και την βανίλια. Τα χτυπάτε, να λιώσουν τα φρούτα και να πάρετε ένα ομοιογεννές μείγμα.
4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, μέσα στη σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σεβρίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζαχαρη.
Μαγειρεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2013 από την
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση