Για να αποστειρώσετε τα βάζα σας τα πλένετε καλά και τα βάζετε στον φούρνο επάνω σε μία πετσέτα στους 100 βαθμούς για μισή ώρα τουλάχιστον. Τα γεμίζετε ζεστά με κρύα μαρμελάδα και τα σφραγίζετε ή τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα χωρίς να τα σφραγίσετε.
Εύκολη Μαρμελάδα μανταρίνι, από το Gourmed.gr!
Μερίδες:
4 βάζα
Συνολικός χρόνος:
60 λεπτά
Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι πιο σπάνια από τα άλλα φρούτα αλλά θα σας χαρίσει όλο το υπέροχο άρωμα αυτού του υπέροχου χειμωνιάτικου φρούτου.
Συστατικά:
Οδηγίες:
- Πλύνετε καλά καλά τα μανταρίνια, ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τις μισές φλούδες.
- Τις υπόλοιπες φλούδες ψιλοκόψτε τες.
- Κόψτε τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια βγάλτε τυχόν κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια κατσαρόλα.
- Βάλτε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
- Χαμηλώστε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 45 με 60 λεπτά.
- Προσθέστε το γκαν μαρνιέ, ανακατέψτε και αφήστε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει σφραγίστε τα.
Tips
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μαρμελάδα σταφύλι, από την Luise και το radicio.com!
Σιροπιαστό κέικ µανταρίνι µε παπαρουνόσπορο απο την Αργυρώ!
Kαριόκα νηστίσιμη , με άρωμα μανταρίνι... απο το "Taste of Life by Betty"και την αγαπημένη μας Betty...
Μανταρινόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι και φύλλο κρούστας, από το sintayes.gr!
Τρουφάκια με μανταρίνια, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Αφήστε μια απάντηση