Για να αποστειρώσετε τα βάζα σας τα πλένετε καλά και τα βάζετε στον φούρνο επάνω σε μία πετσέτα στους 100 βαθμούς για μισή ώρα τουλάχιστον. Τα γεμίζετε ζεστά με κρύα μαρμελάδα και τα σφραγίζετε ή τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα χωρίς να τα σφραγίσετε.
Εύκολη Μαρμελάδα μανταρίνι, από το Gourmed.gr!
Μερίδες:
4 βάζα
Συνολικός χρόνος:
60 λεπτά
Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι πιο σπάνια από τα άλλα φρούτα αλλά θα σας χαρίσει όλο το υπέροχο άρωμα αυτού του υπέροχου χειμωνιάτικου φρούτου.
Συστατικά:
2 κιλά μανταρίνια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας γκραν μαρνιέ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες:
- Πλύνετε καλά καλά τα μανταρίνια, ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τις μισές φλούδες.
- Τις υπόλοιπες φλούδες ψιλοκόψτε τες.
- Κόψτε τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια βγάλτε τυχόν κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια κατσαρόλα.
- Βάλτε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
- Χαμηλώστε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 45 με 60 λεπτά.
- Προσθέστε το γκαν μαρνιέ, ανακατέψτε και αφήστε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει σφραγίστε τα.
Tips
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ με μανταρίνια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Φοντάν Μανταρίνι, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Μανταρινόπιτα σιροπιαστή, από το sintayes.gr!
Τάρτα μανταρίνι, από την Madame Ginger και το alevri.com!
Τούρτα μανταρίνι από την Μπέτυ μας και το "Taste of life by Betty" !
Αφήστε μια απάντηση