Κέικ με μανταρίνια, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   1Ω 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   2/5

ΥΛΙΚΑ

7 μανταρίνια, καθαρισμένα + extra, για το σερβίρισμα

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. + extra, για το πασπάλισμα

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

100 ml χυμό μανταρινιού

50 ml ηλιέλαιο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

αυγά, medium

Ξύσμα από 1 μανταρίνι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Φιλέ αμυγδάλου, για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  428   21%
ΒΑΖΑΛίπος    10.6g    15%
ΒΑΖΑKορεσμένα   1.5g   8%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   8.1g   16%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   79.6g   31%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   38.4g    43%
ΒΑΖΑΑλάτι     0g    0.00%
ΒΑΖΑΙνες    1.8g    8%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
2Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
3Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού, το χυμό μανταρινιού, το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4Ύστερα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε και πάλι το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
5Κατόπιν, παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα μεταφέρουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν κύκλο.
6Έπειτα, ρίχνουμε πάνω από τα μανταρίνια το μείγμα που φτιάξαμε ώστε να τα καλύψουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
7Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς. Αφού κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε μερικά φιλέτα μανταρινιών, λίγα φιλέ αμυγδάλου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αλευρώνουμε τα μανταρίνια για να μην κάτσουν στον πάτο του κέικ.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/cake-mandarineee
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *