Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι από τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα μέσα σε νερό με ασβέστη.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Παίρνουμε ένα ένα τα βερίκοκα και βάζουμε μέσα ένα αμύγδαλο.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει τη ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα. Τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό μας στην άκρη να κρυώσει, το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα από μέσα τα βερίκοκα και βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε και πάλι μέσα τα βερίκοκα και προσθέτουμε και το χυμό ενός λεμονιού. Βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Γλυκό βερίκοκο από το Cookbox !
ΥΛΙΚΑ
- βερίκοκο 1300γρ.
- 1300 γρ. ζάχαρη
- 450 ml νερό
- 1 λεμόνι , το χυμό του
- 5 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/gluka-koutaliou/gluko-berikoko
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ανάποδο κέικ με βερίκοκα, από την Luise και το radicio.com!
Τάρτα με βερύκοκα και κρέμα αμυγδάλου, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Κέικ με βερίκοκα από την Εύα και το Chefoulis.gr!
Τούρτα με καραμελωμένα βερίκοκα και τυρί κρέμα- από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη και το Cool Artisan !
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο από τον Ηλία Μαμαλάκη και το minervahorio.gr!
Πανεύκολο παγωτό βερίκοκο ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση