Τούρτα με καραμελωμένα βερίκοκα και τυρί κρέμα- από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη και το Cool Artisan !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η ιδέα τούρτας είναι τέλεια για καλοκαιρινό γάμο! Εγώ την ετοίμασα ως τούρτα γενεθλίων σε μια πολύ καλή φίλη!

Υλικά

250 γρ μαρμελάδα βερίκοκου με ολόκληρα κομμάτια
30 ml μπράντι ή λικές βερίκοκου
120 ml νερό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ανθότυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
15 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (για άλειμμα)

Για τα καραμελωμένα βερίκοκα

30 ml μπράντι
120 γρ ζάχαρη καστανή
500 γρ βερίκοκα

Για το γαρνίρισμα

1 κορυφή δυόσμου
Ζάχαρη άχνη

cream cheese, lady fingers, apricot caramelised, sweet recipe summer, trend pastry, συνταγή, τούρτα, τυρί κρέμα, ανθότυρο, καραμελωμένα φρούτα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να ζεσταθεί.

  • Προσθέτουμε το μισό μπράντι και το νερό και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη να αραιώσει.

  • Κρατάμε στην άκρη το μισό φλυτζάνι τσακιού από την αραιμένη μαρμελάδα.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός.

  • Προσθέτουμε την μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα με ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα.

  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

  • Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τα τυριά και ανακτεύουμε με μια σπάτουλα. ‘

  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ενοποιούμε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα μείγματα

cream cheese, lady fingers, apricot caramelised, sweet recipe summer, trend pastry, συνταγή, τούρτα, τυρί κρέμα, ανθότυρο, καραμελωμένα φρούτα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Για τα βερίκοκα

  • Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε την καστανή ζάχαρη με το μπράντι.

  • Προσθέτουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελώσουν για 8 έως 9 λεπτά.

Για το στήσιμο της τούρτας

  • Ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη, εσωτερικά ένα τσέρκι στρογγυλό διαμέτρου 22 εκ. ή ορθογώνιο, αφήνοντας αρκετό να εξέχει από τις πλευρές.

  • Με ενα πινέλο αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα περιμετρικά με το λιωμένο βούτυρο.

  • Αλείφουμε με λίγη κρέμα τυριού την εξωτερική (ζαχαρωμένη) πλευρά των σαβουαγιάρ και ξεκινάμε να τα στήνουμε περιμετρικά, όρθια.

  • Στρώνουμε και την βάση με μπισκότα σαβουαγιάρ.

  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με την αραιωμένη μαρμελάδα που περίσσεψε.

  • Αδειάζουμε την μισή κρέμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  • Προσθέτουμε ακόμα μια στρώση μπισκότα και αλείφουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.

  • Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα βερίκοκα.

  • Αδειάζουμε και την υπόλοιπη τούρτα και καλύπτουμε με μια διάφανη μεμβράνη να παγώσει.

cream cheese, lady fingers, apricot caramelised, sweet recipe summer, trend pastry, συνταγή, τούρτα, τυρί κρέμα, ανθότυρο, καραμελωμένα φρούτα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε

  • Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι τραβόντας προς τα πάνω και βγάζουμε και την μεμβράνη.

  • Διακοσμούμε περιμετρικά με μια κορδέλα.

  • Στολίζουμε τα υπόλοιπα καραμελωμένα βερίκοκα στο κέντρο της τούρτας και γαρνίρουμε με δυόσμο και ζάχαρη άχνη.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/06/17/cream-cheese-and-caramelised-apricots-cake/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *