VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

125 γρ βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

60 γρ ζάχαρη άχνη

μια πρέζα αλάτι

1 αυγό

ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

300 γρ περίπου κόκκινη φαρίνα

 

milop2

Χτυπάτε στο μίξερ βούτυρο,ζάχαρη,ξύσμα  και αλάτι με το φτερό να ασπρίσουν.

Ρίχνετε μέσα στο μίξερ  το αυγό.

Βγάζετε το φτερό και βάζετε το εξάρτημα για το ζύμωμα.

Προσθέτετε  σταδιακά το αλεύρι.

Η ζύμη  είναι έτοιμη. 

Αφήνετε την ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

Ανοίγουμε φύλλο.Το βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος για Τάρτα .

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 βανίλιες

5-6 μήλα ( ότι είδος μήλα θέλετε)

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

milop1

 

 

Αναμείξτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπώλ .

Πασπαλίστε με ένα κουτάλι την τάρτα  σας..

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φετούλες .

Στρώστε φετούλες ( ένα στρώμα μήλα) πάνω στην τάρτα.

Πασπαλίστε τα με το μείγμα της ζάχαρης .

Στρώστε άλλο ένα στρώμα μήλα..

Πασπαλίστε πάλι ..

Στο τελευταίο στρώμα ρίξτε με ένα κουτάλι σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος να πάει παντού

και μετά πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης.

Καλύψτε την ταρτιέρα με αλουμινόχαρτο .

(Κάντε ένα θόλο με το αλουμινόχαρτο).

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 160 C για 45 λεπτά ..

Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε να πάρει χρώμα για άλλα 12-15 λεπτά περίπου.

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν την κόψετε.

Ζουμερή και γεμάτη αρώματα μήλου,κανέλας και μοσχοκάρυδου. 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=23664
 
milop3
 
 
 
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.