Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Απολαυστική πάστα φλώρα με τραγανό γευστικό μπισκότο, και σπιτική μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει.

Υλικά για φόρμα 24 εκ. διάμετρο, ή ταψάκι 25×25 εκ. τετράγωνο:
230 γρμ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρμ. ζάχαρη
480 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά μέτρια
1 κουτ. σ. κονιάκ
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
350 γρμ. μαρμελάδα αρεσκείας μας
1 ασπράδι αυγού για το άλειμμα της ζύμης

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, και το κονιάκ, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, και το αλάτι, και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στον κάδο, χτυπώντας για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Βάζουμε την ζύμη σε ένα λεκανάκι, και την ζυμώνουμε λίγο με το χέρι, φτιάχνοντας μια μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Κρατάμε λίγη ζύμη στην άκρη, για την επιφάνεια. Όσο ένα μικρό πορτοκάλι.
  6. Ανοίγουμε ην υπόλοιπη ζύμη λίγο με τα χέρια, και την απλώνουμε σε καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι, πιέζοντας με την παλάμη μας να την στρώσουμε ομοιόμορφα, και να ανέβει λίγο και στα πλαϊνά, περίπου 1,5 – 2 εκ. ύψος. Κατόπιν, απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα μας.
  7. Πλάθουμε την ζύμη που κρατήσαμε σε μέτρια κορδόνια, (σαν τσιγάρο, και λίγο πιο λεπτά),  και τα τοποθετούμε από πάνω σταυρωτά και σε απόσταση 2 εκ. περίπου, σχηματίζοντας ένα πλέγμα.
  8. Χτυπάμε λίγο το ασπράδι αυγού, και με ένα πινελάκι αλείφουμε καλά την επιφάνεια της ζύμης.
  9. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο – 190ο C μέχρι να ροδίσει. Περίπου 25 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το τσέρκι, αν χρησιμοποιήσαμε φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι, και την τοποθετούμε προσεχτικά πάνω σε πιατέλα. Κόβουμε σε μερίδες, και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *