Αυτό το στρογγυλό καρπό με το έξοχο άρωμα , το ολοζώντανο χρώμα και την υπέροχη αίσθηση δροσιάς το λατρεύω. Όταν το γεύεται κανείς αντιλαμβάνεται πως αποτελεί ένα θαύμα της φύσης…είναι τόσο ευεργετικό και τόσο απολαυστικό και κατέχει τιμητική θέση ανάμεσα στα φρούτα. Σαφώς το απολαμβάνουμε φρέσκο αλλά και σε τόσες και τόσες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής…Το σημερινό κέικ δεν είναι ένα απλό κέικ με άρωμα βανίλιας και μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού μα είναι ένα κέικ γεμιστό με μια κρέμα που θα φτιάξουμε από τον πολύτιμο χυμό του ίδιου του φρούτου κι είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας του που το κάνει ξεχωριστό.

keik portokali gemisto1

Υλικά για το κέικ:

4 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

170 γρ. γιαούρτι

150 ml ηλιέλαιο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

300 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κ.σ. μπέικιν

Για την κρέμα:

350 ml χυμό πορτοκάλι

80 γρ. ζάχαρη

35 γρ. κορν φλάουρ

(προαιρετικά , ξύσμα πορτοκάλι για πιο έντονη γεύση)

Αχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

keik portokali gemisto2keik portokali gemisto3keik portokali gemisto6keik portokali gemisto8keik portokali gemisto9keik portokali gemisto10keik portokali gemisto11keik portokali gemisto12keik portokali gemisto13keik portokali gemisto14keik portokali gemisto15keik portokali gemisto16keik portokali gemisto17keik portokali gemisto18keik portokali gemisto19keik portokali gemisto20keik portokali gemisto21keik portokali gemisto22

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά , τη ζάχαρη , το ξύσμα και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά ώστε να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή σκάλα προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αμέσως μετά το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε το αλέυρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τα ενσωματώνουμε χτυπώντας με το μίξερ για πολύ λίγο. Αδειάζουμε τότε το μίγμα του κέικ σε φόρμα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40 λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε λίγο να σταθεί και στη  συνέχεια το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα , αφαιρώντας τη λαδόκολλα. Όση ώρα το κέικ κρυώνει εμείς ετοιμάζουμε την κρέμα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα ώστε να λιώσει η ζάχαρη σε πρώτη φάση ενώ όταν πάρει βράση (εμείς συνεχίζουμε το ανακάτεμα) ελέγχουμε αν έχει πήξει η κρέμα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με τη βοήθεια ένος μεγάλου μαχαιριού , κόβουμε το κέικ στη μέση , χωρίζοντάς το σε δύο δίσκους. Τοποθετούμε τότε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα κι αδειάζουμε πάνω την κρέμα πορτοκαλιού φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε τότε με το δεύτερο δίσκο , πασπαλίζουμε με άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/keik/1803-keik-gemisto-me-krema-aroma-portokali?fb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *