Κεκάκια με κρούστα κανέλας και μαύρης ζάχαρης, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κεκάκια με κανέλα , να μοσχοβολάει το σπίτι…

Δείτε τα :
Υλικά :
90 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν
130 γρ. γάλα
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του εσπρέσο κανέλα
Για την κρούστα :
40 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
120 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γλ. (γεμάτο) κανέλα

 

Εκτέλεση :

Ενώνουμε πολύ καλά το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπωλ. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Προσθέτουμε και το γάλα και το αλεύρι αλληλοδιαδοχικά συνεχίζοντας το χτύπημα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα . Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς (σιλικόνης ή απλές , καλά βουτυρωμένες) κατά τα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 20 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν , τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν και ετοιμαζόμαστε για την κρούστα : Χτυπάμε για πολύ λίγο τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα στο μπλέντερ για να σπάσει η ζάχαρη και να μην είναι πολύ τραχιά στο στόμα. Βάζουμε τη λιωμένη μαργαρίνη σε ένα μπωλ και τη ζάχαρη-κανέλα σε ένα δεύτερο . Παίρνουμε τότε ένα-ένα κεκάκι , το αναποδογυρίζουμε και βουτάμε την κορυφή του πρώτα στη μαργαρίνη και μετά στην ζάχαρη-κανέλα … Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία…
Για να φτιάξω τα κεκάκια μου βασίστηκα σε μια συνταγή που βρήκα στο COOKANDFEED

 

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/keik/1112-kekakia-me-kanela-kai-mauri-zaxari


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *