Κρέμα με καραμέλα πορτοκαλιού από το icookgreek.com!

  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • Για την κρέμα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 4 αυγά
  • 660 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας (ή 1 μπαστουνάκι)
  • Για την καραμέλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml νερό
  • 40 ml χυμό από πορτοκάλι σαγκουίνι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι σαγκουίνι

Εκτέλεση

  1. Για την καραμέλα πορτοκαλιού: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό από το σαγκουίνι και βράζετε, έως ότου πάρουν ένα ωραίο ξανθοκόκκινο χρώμα. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτετε το ξύσμα  και ανακατεύετε. Μοιράζετε τη ζεστή καραμέλα σε ατομικές φόρμες και την αφήνετε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζετε το μείγμα της κρέμας. Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το μπαστουνάκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος ή την εσάνς βανίλιας για 3΄-4΄ και κατόπιν  αφήνετε το γάλα 10΄για να τραβήξει το άρωμά της βανίλιας. Ύστερα φιλτράρετε το γάλα. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ μέχρι να γίνουν μείγμα αφράτο. Προσθέτετε το ζεστό γάλα κατά μικρές ποσότητες, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα της κρέμας στις φόρμες με ένα κουτάλι κατά μικρές ποσότητες για να μην ανακατευθεί με την καραμέλα. Καλύπτετε τις φόρμες με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 140° C για 1 ½ ώρα περίπου (μέσα σε σε ταψί που περιέχει νερό -σαν μπεν μαρί). Παγώνετε πρώτα την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο και μετά την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα για να την ξεφορμάρετε.

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *