Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Σερβίρει10 άτομα

Βαθμός δυσκολίαςμέτρια

υλικά

200 γρ. Χωριό Βιολογικό βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
½ φλιτζάνι κακάο
2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
2 βανίλιες

Για την κρέμα καραμέλας
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. Χωριό βιολογικό βούτυρο
Κουβερτούρα σε σταγόνες ή ξύσμα

 

 

εκτέλεση

 

Για την κρέμα καραμέλας:

  1. Τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα, κλειστό (χωρίς την ετικέτα της συσκευασίας) σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζετε με νερό. Βράζετε για 2 ώρες, την κονσέρβα και φροντίζετε ενδιάμεσα αν κατέβει η στάθμη του νερού να προσθέσετε κι΄ άλλο ζεστό νερό.
  2. Βγάζετε με προσοχή την κονσέρβα από το νερό και την αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά την ανοίγετε. Προσοχή γιατί αν δεν έχει κρυώσει τελείως και την ανοίξετε μπορεί να πεταχτεί το καυτό γάλα και να καείτε.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ το κρύο γάλα μαζί με το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.

Για το κέικ:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κακάο και το νερό και ανακατεύετε καλά.
  2. Παράλληλα χτυπάτε στο μίξερ τις βανίλιες με τα αυγά και όταν να αφρατέψουν τα προσθέτετε στο μείγμα με το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο και το κακάο.
  3. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει καλά ρίχνετε από πάνω την κρέμα καραμέλας και πασπαλίζετε με κουβερτούρα.

Σημείωση : φτιάχνετε την κρέμα καραμέλας από την προηγούμενη μέρα. Όταν ετοιμάσετε το κέικ με την κρέμα το βάζετε στο ψυγείο για σφίξει. Αν θέλετε το κόβετε σε μικρά παστάκια για να σερβιριστεί σε παιδικό πάρτι και όχι μόνο.

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *