Dulce de Leche μπραόυνις ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ- Dulce de Leche GF fudge brownies, by Rita An and gfhomebakery.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες:12          Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά              Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Μπράουνις με λατινοαμερικάνικη γεύση. Η dulce de leche  έχει προέλευση από την Λατινική Αμερική και η ακριβής μετάφραση ειναι μαρμελάδα γάλακτος. Έχει γεύση καραμέλας αλλά είναι πιο πηχτή. Ο συνδυασμός της κανέλας,του πιπεριού και καραμέλας δένουν αρμονικά και θα σας κανει να θέλετε και άλλο!

dulce-de-leche

ΥΛΙΚΑ:

  • 3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 312 γραμμάρια ημίγλυκη κουβερτούρα
  • 1 κούπα (226 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους 2,5 εκ
  • 1 κουταλάκι της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προεραιτικο)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ή ετοιμη dulce leche
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

*Αν φτιάξετε τη dulce leche μόνοι σας θα ήταν προτιμότερο να τη φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα,και να τη διατηρήσετε σε βαζάκια στο ψυγείο.

Για να κάνετε τη dulce leche:

Αφαιρέστε την ετικέτα από τη συσκευασία,τοποθετήστε το σε μία κατσαρόλα,γεμίστε τη με νερό 3῏4 εκατοστά πάνω από τη συσκευασία του ζαχαρούχου. Μόλις έρθει σε βρασμό,χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλο, και βραστε το για περίπου 2 1/2 ώρες αν θέλετε ανοιχτόχρωμη τη καραμέλα σας ή 3 1/2 για σκουρόχρωμη.

Ελέγχουμε πάντα τη στάθμη του νερού! Δε πρέπει να κατέβει κάτω από το στόμιο της συσκευασίας της κονσέρβας!

**Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και μετά ανοίξτε την κονσέρβα!

Για να κάνετε τα brownies:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Ετοιμάστε ένα ταψί 22×22 εκ. βουτυρώστε το ταψί και στρώστε αντικολλητικό χαρτί SANITAS αφήνοντας λίγο περίσσειο χαρτί να κρέμεται από δύο πλευρές του ταψιού.
2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη κανέλα, το πιπέρι καγιέν,το αλάτι και το κακάο. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε μπεν μαρί (ή φούρνο μικροκυμάτων), λιώνετε κομματάκια σοκολάτας με βούτυρο και στιγμιαίο καφέ μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε τις ζάχαρες.
4. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
5. Προσθέστε 3 αυγά στο μίγμα σοκολάτας, ανακατέψτε με το σύρμα (φουέ) μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε τα υπόλοιπα αυγά και τη βανίλια. Μην ανακατέψετε πάρα πολύ το μίγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά στη σοκολάτα.
6. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και τα καρύδια στο μίγμα σοκολάτας καιανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα. Μην ανακατέψετε πολύ το μίγμα. Ακόμα και αν ειναι ορατό το μείγμα αλευριού−κακάο σε κάποια σημεία δεν ανακατεύουμε,διότι το μείγμα σφίγγει και τα μπράουνις δεν γίνονται υγρά και αφράτα.
7. Προσθέστε το μισό μείγμα στο έτοιμο ταψί,προσθέστε κουταλιές από τη  dulce leche,προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα από τα μπράουνις. Προσθέστε λίγη ακόμα dulce leche και με μία οδοντογλυφίδα κάντε σχήματα,χωρίς να είναι τελειο! Πασπαλίζουμε με ίγο αλάτι χοντρό και ψήνουμε για 25-28 λεπτά, ή κάντε το τεστ με την οδοντοφλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα έχει ελάχιστα ψίχουλα ζύμης επάνω,το βγάζουμε από το φούρνο.
8. Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν ελαφρά στη συνέχεια πιάστε από τα πλαινά του περίσσειου αντικολλητικού χαρτιού και σηκώστε το. Είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί. Κόψτε σε κομμάτια και ότι περισσέψει φυλάξτε το σε ένα αεροστεγές μπωλ.

Dulce de Leche fudge brownies

Valentine’s Day is coming up,and while some prefer strawberries and champagne or chocolate,I’m nothing like that. Maybe I’m the exception,at least that’s what my husband says.  To me a sexy dessert is more of a full chocolate with a little heat, warmth  and the sweetness of caramel like sauce,such as dulce de leche. What a great sauce is that!

Beautiful swirls of dulce de leche topped with sea salt to balance the sweetness. I got a little over the top and I drizzled some more sauce,just because it’s me…

I love brownies with crackly top and fudge-y inside,so moist and decadent! The key is to do not over mix your batter,sugar and egg whites create the crackly top.

Last time I made brownies,I added some red wine and the results were stunning. These Red Wine brownies were out of this world scrumptious!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

brownies-dulce

dulce-brownies-batter

dulce

dulce-brownies


DULCE DE LECHE BROWNIES

Yields:12 servings        Cooking time:25 minutes      Difficulty: easy

INGREDIENTS:

  • 3/4 cup  flour,gluten free
  • 1/2 tsp salt
  • 2 1/2 TBSPS cocoa powder
  • 11 oz (312 grams) semi sweet chocolate chips or baking chocolate
  • 1 cup (226 grams) unsalted butter,cut in 1 inch (2.5 cm) cubes
  • 1 tbsp instant coffee
  • 1 cup granulated sugar
  • 1/2 cup light brown sugar
  • 5 eggs,room temperature
  • 1 tsp cinnamon powder
  • 1/4 tsp cayenne pepper (optional)
  • 2 tsps vanilla extract
  • 1 can Sweetened Condensed milk or store bought dulce de leche (gluten free)
  • sea salt for sprinkling

 

DIRECTIONS:

*If you choose to make your own dulce de leche you have to prepare it day before and store it in mason jar in the fridge

To make dulce de leche:

  1. Peel the label off the can of sweetened condensed milk, place it in a pot or large saucepan, and cover it with water by 1 to 2 inches. Bring it to a very gentle boil, then reduce the heat to LOW, so that the water has a nice slow simmer.
  2. Watch the water level and add water if the level of water falls below the top of the cans. Very important to keep a watch on the water level!
  3. Simmer the can for 2 to 2 1/2 hours for a lighter golden dulce de leche. Simmer it for 3 1/2 hours for a deeper color and flavor. (Using tongs, VERY CAREFULLY turn over the cans halfway through the simmering process.)
  4. After the simmering time, turn off the heat and allow the cans to come to room temperature.

**Do not open the cans while they are still hot! Let them cool completely before opening.

To make the brownies:

  1. Preheat the oven at 350 F(180 C). Prepare a 9×9 inch (22×22 cm) baking pan by spraying with nonstick spray, and then lining with parchment paper leaving excess hanging over two sides of the pan.
  2. In a small bowl,whisk flour,prices salt and cocoa. Set aside.
  3. In a double boiler,melt chocolate chips with butter and instant coffee until smooth. When melted,remove from heat and add sugars.
  4. Whisk until thoroughly combined.
  5. Add 3 eggs to the chocolate mixture until well blended.Add the remaining eggs, and vanilla. Do not over mix.
  6. Add dry ingredients to the chocolate mixture and fold with a rubber spatula. Do not over mix. When there are still a few small lumps of unmixed flour and cocoa powder visible, stop mixing.
  7.  Pour half of  the batter into the prepared baking pan,dd spoonful of dulce de leche and pour rest of the brownie batter. Drizzle some more dulce leche and make swirls with a toothpick or the tip of your knife. Sprinkle some sea salt and bake for 25-28 minutes, or until a toothpick inserted an inch away from the center comes out clean.
  8.  Allow the brownies to cool slightly before you drizzle more dulce de leche. Let them cool completely and then lift them out of the pan using the parchment paper. Cut into bars.

https://gfhomebakery.com/2017/02/13/dulce-de-leche-brownies/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *