Cheesecake με Dulce de leche, (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα), Dulce de leche, baked Cheesecake by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!







Αυτή η συνταγή είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τις καλοκαιρινές, μεταμεσονύκτιες υπογλυκαιμίες! Τρώγεται τέλειο, κρύο από το ψυγείο!
This recipe is a real treasure for the summer, midnight cravings! Perfect especially when it’s cold, straight from the fridge!
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 120 γρ. λιωμένο ελαφρώς, βούτυρο αγελάδος
Γέμιση
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 3 αυγά
- 400 γρ. Dulce de leche (δηλαδή ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει μέσα στην κονσέρβα για τρείς ώρες μέχρι να καραμελώσει)
Για τη σάλτσα φράουλας
- 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα Δες την συνταγή στο :http://coolartisan.net/2014/04/10/homemade-strawberry-jam-recipe/
- 20 ml. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το σχεδόν λιωμένο βούτυρο,φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής και επίπεδη βάση.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Γέμιση
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.
- Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
- Προσθέτουμε το Dulce de leche και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση μπισκότου και βάζουμε ξανά στο φούρνο αυτή τη φορά στους 180° C.
- Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά, έως ότου το γλυκό πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Σάλτσα φράουλας
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε πάνω στο cheesecake όταν έχει κρυώσει.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
For the base
- 250 gr. digestive biscuits
- 120 gr. cow butter, slightly melted
The cream
- 750 gr. cream cheese
- 60 gr. granulated sugar
- 20 gr. cornflour
- 3 eggs
- 400 gr. Dulce de leche (aka sweetened milk that has boiled in the can for three hours until caramelized)
For the strawberry sauce
- 500 gr. Strawberry Jam (click here to see the recipe: http://coolartisan.net/2014/04/10/homemade-strawberry-jam-recipe/
- 20 ml. water
Directions
- Preheat oven to 170 ° C.
- Blend all cookies until they become powder and mix them with the melted butter, making a mixture that looks like wet sand.
- Place a 22cm hoop on a pan, spread the mixture and press it down to make a firm and flat base.
- Bake for 10 minutes.
The cream
- Beat the xeam cheese with the sugar and the cornflour in the mixer.
- Once you have a soft mixture, add the eggs one by one and continue beating until it becomes a well-homogenized cream.
- Add the Dulce de leche and stir.
- Pour the mixture onto the pre-cooked biscuit base and put in the oven again, this time at 180°C.
- Bake for 35-40 minutes, until you have sweet, golden color.
- Allow to cool.
Strawberry sauce
- In a pot, boil the water and pour the strawberry jam.
- Mix well and remove from heat.
- Spread on cheesecake when cool.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, στο οποίο έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με τον Στέλιο Παρλιάρο και μια εκπληκτική ομάδα!
http://coolartisan.net/2014/06/30/dulce-de-leche-baked-cheesecake/











Αφήστε μια απάντηση