Παντεσπάνι ρολό κακάο με γλυκό βύσσινο , από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα έχει όλα αυτό το γλύκισμα . Καφέ χρώμα που παραπέμπει στην λατρεμένη , μοναδική αγάπη για σοκολάτα , ελαφριά γεύση , δελεαστική όψη , λίγες θερμίδες και μπόλικη απόλαυση . Πρόκειται για ένα παντεσπάνι με κακάο , που μέσα του τυλίγει μια απλή κρέμα κακάο και κάμποσα βύσσινα και είναι περιτυλιγμένο με άλλη τόση κρέμα κακάο και πασπαλισμένο με νιφάδες λευκής σοκολάτας . Στις πιο..επίσημες περιπτώσεις συνοδεύεται και με μια μπάλα παγωτό λουσμένο με σιρόπι σοκολάτας και…τότε δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πιο ελκυστική τούρτα..

Δείτε το :

kormos kakao1
Υλικά:

Για το παντεσπάνι :
1/3 φλ. τσ. κακάο
2/3 φλ. τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. (κοφτές) μπέικιν
1 φλ.τσ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.σ. κονιάκ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το σιρόπι :
100 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ σοκολάτας ή άλλο ποτό
Επιπλέον:
1 κουτί κρέμα κακάο σε σκόνη τύπου  garni + 200 ml φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
Μπόλικα βύσσινα στραγγισμένα από γλυκό του κουταλιού
1/2 φλ. τσ. λευκή σοκολάτα σε νιφάδες

kormos kakao2
kormos kakao3
kormos kakao4
kormos kakao5
kormos kakao6
kormos kakao7
kormos kakao8
kormos kakao9
kormos kakao10
kormos kakao11
kormos kakao12
kormos kakao13


Εκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι : Τοποθετούμε στο μπωλ του μίξερ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και τα χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα λείο , ρευστό μίγμα . Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στο ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην προτελευταία σχάρα , στους 180ο , για 20 λεπτά . Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και περιμένουμε για 5 λεπτά να σταθεί , οπότε το αναποδογυρίζουμε με προσοχή πάνω σε μια πετσέτα . Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σιγά-σιγά τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό μαζί με την πετσέτα για να πάρει την κλίση ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά . Το αφήνουμε τυλιγμένο με την πετσέτα σε ρολό μέχρι να κρυώσει .
-Ετοιμάζουμε στη συνέχεια την κρέμα  τύπου garni με κακάο σύμφωνα με τις οδηγίες (χτυπάμε με γάλα το περιεγχόμενο του φακέλου) και τοποθετούμε στο ψυγείο . 
-Τότε ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ποτό για 2-3 λεπτά . 
-Ξετυλίγουμε τότε το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε ελαφρά με ένα πινέλο . Δε θέλουμε να “μουλιάσει” εντελώς , απλά να υγρανθεί λίγο και να αφρατέψει . 
-Απλώνουμε τότε πάνω  στο σιροπιασμένο παντεσπάνι το 1/3 από την κρέμα κακάο και σκορπίζουμε εδώ κι εκεί λίγα  βύσσινα . Τυλίγουμε με προσοχή σε ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση προς τα κάτω . “ Χτίζουμε τότε το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα κακάο , σχηματίζοντας κύματα με τη σπάτουλα Στολίζουμε με τα υπόλοιπα βύσσινα και τις νιφάδες λευκής κουβερτούρας και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει . 
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι σοκολάτας .
Καλή επιτυχία!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *