Σοκολατένιο ανάποδο κέικ με γλυκό βύσσινο, από την Βασιλική και τις Μαγειρικές Διαδρομές







Σούπερ σοκολατένιο αφράτο και γευστικό κέικ.
Συστατικά
Σερβίρει
8 άτομα
- 250 γρ, φαρίνα,
- 150 γρ, βιτάμ,
- 150 ml γάλα,
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη ή άχνη,
- 3 αυγά,
- 1 βανίλια,
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή κονιάκ,
- 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας Ή
- 2 κ. σ. κακάο,
- 1 κ. μπέικιν πάουντερ,
- γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι Ή
- 1 βαζάκι κεράσι
Οδηγίες
- Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, ρίχνουμε το λικέρ ή το κονιάκ, τη βανίλια. Σε μπολ ενώνουμε φαρίνα, μπέικιν, κακάο(αν δεν βάλουμε τη σοκολάτα). Προσθέτουμε στο μίξερ το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα χτυπάμε να ενωθούν.
- Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι 20άρι ,ρίχνουμε το γλυκό να καλύψει την επιφάνεια καλά. Απάνω ρίχνουμε προσεχτικά το μείγμα του κέικ ,στρώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο 40 με 45 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε 18άρι ταψάκι θα γίνει πιο ψηλό το κέικ σας από το δικό μου.
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/sokolatenio-anapodo-keik-me-glyko-byssino.html






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Καλοκαιρινή γαλατόπιτα με βύσσινα (Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Τάρτα πραλίνα σοκολάτα με βύσσινα από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook !
Ραφαέλο με βύσσινο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Παντεσπάνι ρολό κακάο με γλυκό βύσσινο , από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτα-βανίλια με βύσσινο, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Καπκέικς με βύσσινο και σοκολάτα , από την Luise και το Radicio.com!