Νηστίσιμη τούρτα panna cotta με γάλα αμυγδάλου και μαρμελάδα φράουλα, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από τον Giorgio και το i-food.gr!

Υλικά για την panna cotta:
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου (ή 500 ml γάλα αμυγδάλου και 500 ml γάλα σόγιας)
1 βανίλια
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
150 γρ. μέλι

Υλικά για τη βάση:
150 γρ. χουρμάδες φρέσκοι (ή αποξηραμένοι, χωρίς κουκούτσι)
250 γρ. αμύγδαλα (ανάλατα με τη φλούδα)
20 γρ. κακάο

Υλικά για τη διακόσμηση:
500 γρ. μαρμελάδα (φράουλα)
150 γρ. φράουλες

Προτεινόμενες μερίδες: 12

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν και παράλληλα, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου με το μέλι και τη βανίλια. Μόλις μαλακώσει η ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα να λιώσει μαζί με το γάλα.

Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες και τα ανακατεύουμε με το κακάο σε σκόνη. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ. και στρώνουμε το μείγμα των αμυγδάλων στη βάση, πιέζοντάς το να πάει παντού ομοιόμορφα. Περιχύνουμε πάνω από τη βάση το μείγμα της panna cotta από την κατσαρόλα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, αφήνοντάς το όλη νύχτα για να πήξει.

Την επομένη και αφού έχει σφίξει η panna cotta, την ξεφορμάρουμε και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα και τις φρέσκιες φράουλες κομμένες.

 

 

http://www.i-food.gr/recipe/8335/nistisimi-tourta-panna-cotta-me-gala-amigdalou-kai-marmelada-fraoula



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *