Νηστίσιμη Τούρτα σοκολάτα με ταχίνι και πορτοκάλι από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχη γευστική τούρτα με ταχίνι και πορτοκάλι. Μοναδική συνταγή που δεν θα την βρείτε πουθενά. Η τούρτα είναι νηστίσιμη 100%, η κουβερτούρα δεν περιέχει γάλα. Για αυτούς που δεν μπορούν χωρίς γλυκά και τη σαρακοστή.

 

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου: 
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. ταχίνι
80 γρμ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
80 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα ταχίνι:
400 γρμ. ταχίνι
400 γρμ. κουβερτούρα 75% κακάο, τεμαχισμένη
200 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 γρμ. σησαμέλαιο
80 γρμ. μέλι
1 καλή πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρμ. κουβερτούρα 75% κακάο, τεμαχισμένη
100 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
50 γρμ. σησαμέλαιο
40 γρμ. μέλι

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με το σύρμα να ενσωματωθούν.
3. Πάνω σε λαδόκολλα που την έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα, απλώνουμε και φτιάχνουμε με το μείγμα 2 δίσκους διαμέτρου 26 εκ. και πάχους 0,5 εκ.
4. Ψήνουμε στους 180° C. για 12 λεπτά περίπου, να πάρουν ένα απαλό χρυσαφή χρώμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κρέμα ταχίνι:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας να λιώσει.
2. Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα να ενώσουν.
3. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, και το γαρύφαλλο, και ομογενοποιούμε καλά με το σύρμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Γλάσο:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό, το τοποθετούμε στη φωτιά, και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
2. Τον αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ να λιώσει, και προσθέτουμε το  σησαμέλαιο.
3. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν, και προσθέτουμε το μέλια. Το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς.

Ολοκλήρωση:
1. Σε φόρμα με τσέρκι 26 εκ. διάμετρο, τοποθετούμε το ένα μπισκότο, (δεν το σιροπιάζουμε), και αδειάζουμε τη μισή κρέμα ταχίνι.
2. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο μπισκότο, και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα ταχίνι. Την ισιώνουμε, και τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1.5- 2 ώρες να παγώσει καλά η κρέμα.
3. Αφαιρούμε το τσέρκι με ένα φλόγιστρο, και τοποθετούμε την τούρτα πάνω σε σχάρα. Περιχύνουμε το ζεστό γλάσο, και απλώνουμε με μία μακριά σπάτουλα να καλύψει όλο το γλυκό, και στα πλαϊνά. Αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα.
4. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα, κομματάκια χαλβά, μαρμελάδα πορτοκάλι, κ.λ.π.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε ένα αρκετά πιο σφιχτό γλάσο σοκολάτας, το βάζουμε στο μούλτι με λίγο σοκολατένιο χαλβά, και το πολτοποιούμε καλά. Το παγώνουμε στο ψυγείο, και με σακούλα του κορνέ φτιάχνουμε μερικές ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας.
Διατηρείται στο ψυγείο.

 

 

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5768.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *