Creta Carob

ΥΛΙΚΑ

250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σοφτ
250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.πορτοκαλάδα με ανθρακικό
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
3 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
1 πρέζα αλάτι


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ


400 γρ.βανίλια υποβρύχιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη 5 λεπτά και προσθέτω 1-1 τα αυγά,ρίχνω βανίλιες,ξύσμα,αλάτι και τέλος χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι με την πορτοκαλάδα,τελειώνοντας πάντα με αλεύρι.   Δεν παραχτυπάω το μίγμα μου.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 28 εκ.με λαδοκολα βουτυρωμένο και ψήνω στους 180 50 λεπτα περίπου.
Αφήνω το κέικ να γίνει χλιαρό και περιχύνω με το γλάσο βανίλιας το οποίο το λιώνω πρώτα σε μπεν μαρι.
Εγώ το φλουρί το βάζω αφού ψηθεί η Βασιλόπιτα μπήγοντάς το από την κάτω μεριά!

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/a.1039408849411913/1104786616207469/?type=3&theater

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *