Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Υπέροχες χριστουγεννιάτικες μίνι σοκολατένιες πουτίγκες. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας, αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα στις γιορτινές μέρες.

 

Μερίδες: 24

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + 12 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, πολύ ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκής κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 6 πράσινα κερασάκια γλασέ, κομμένα στη μέση και μετά σε φετούλες
  • 6 κόκκινα κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά καρεδάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε ένα τηγάνι με 24 εγκοπές (για muffins), χωρητικότητας 1,5 κ.σ. μείγμα. Εναλλακτικά βουτυρώνετε 24 αντίστοιχες θήκες για muffins ιδίας χωρητικότητας.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί, η σε φούρνο μικροκυμάτων, τα κομματάκια βουτύρου με τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και γίνει χλιαρό.
  3. Μόλις χλιαρίνει το μείγμα ρίχνετε τα αυγά και τη βανίλια χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και το κακάο, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στις εγκοπές (ή στις θηκούλες για muffins), ισιώνετε με ένα μικρό κουταλάκι την επιφάνειά τους και το αφήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λ περίπου ή μέχρι η επιφάνειά τους είναι σταθερή στην αφή. Τα αφήνετε μέσα στο ταψί ή τις θηκούλες να “σταθούν” για 5 λ και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  5. Για το γαρνίρισμα: Λιώνετε σε μπέν μαρί ή σε φούρνου μικροκυμάτων τα κομματάκια λευκής κουβερτούρας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ρίχνετε λίγο μείγμα λιωμένης σοκολάτας πάνω από κάθε μια mini πουτίγκα αφήνοντας τη περίσσια σοκολάτα να τρέξει προς τα κάτω.
  6. Μεταφέρετε τις πουτίγκες από τη σχάρα σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις γαρνίρετε με τα κερασάκια γλασέ περίπου όπως το σχέδιο της φωτογραφίας. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε.

Καλά Χριστούγεννα

ggbu5fbz

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/christougenniatikes-mini-sokolatenies-poutigkes/#

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.