Κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

΄Ενα υπέροχο αρωματικό, Χριστουγεννιάτικο κέικ!

Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 χούφτα διάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
170 γρ πλήρες γιαούρτι
ξύσμα λεμονιού
χυμός ενός λεμονιού

Για την επικάλυψη
100 γρ λευκή σοκολάτα NESTLE
1 χούφτα κράνμπερις ψιλοκομμένα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει (για 5 λεπτά τουλάχιστον).
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
Αφού χτυπηθούν πολύ καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Για την επικάλυψη
Λιώνουμε 100 γραμμάρια σοκολάτα λευκή σε μπαιν μαρί και περιχύνουμε το κεκάκι μας.
Εαν θέλουμε, προσθέτουμε από πάνω αποξηραμένα κράνμπερις ή ότι άλλο εμείς επιθυμούμε.Καλή σας απόλαυση και καλές γιορτές σε όλους !
Υ.Γ. Η συνταγή είναι για μία μακρόστενη φόρμα αλουμινίου
(Εαν θέλετε κανονική φόρμα όπως της φωτογραφίας διπλασιάστε τα υλικά).

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *