Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα βερίκοκα και πορτοκάλι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα κλασικό αφράτο κέικ με βερίκοκα και πορτοκαλένιο άρωμα που θυμίζει τι άλλο Χριστούγεννα!!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€,
Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο

  • 4 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το χυμό και σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τα βερίκοκο, που έχετε πριν αλευρώσει ελαφρά, το ξύσκα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5ο λεπτά με 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.
3. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε ένα λεπτόρευστο γλάσο. Περιχύνετε το κέικ και σερβίρετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βάλετε στο κέικ και λίγο στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/chr2/recipe/1096

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *