Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Συστατικά

  • 450γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 100γρ αμύγδαλα
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 40γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουτάλια της σούπας γαρίφαλο
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Λίγη ρακί ή βότκα
  • 200γρ γάλα
  • 250γρ μαλακό αλεύρι
  • 250γρ χαρουπάλευρο
  • 180γρ Κρητική γραβιέρα
  • Χαρουπόσκονη

 

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπλέντερ. Όταν το μείγμα γίνει πηχτό και ασπρίσει προσθέστε ζεστό γάλα, το ελαιόλαδο, τη ρακί, μπέικιν πάουντερ, τα γαρίφαλα και τη κανέλα.
  2. Κατόπιν προσθέστε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, αμύγδαλα, το Κρητικό τυρί και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Τοποθετήστε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  4. Όταν ετοιμαστεί αφήστε το να κρυώσει, και κατόπιν αφαιρέστε το κέικ.
  5. Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγη χαρουπόσκονη..

 

https://cretacarob.com/project/carob-cake-graviera/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *