Κέικ με χαρουπάλευρο , γλάσο σοκολάτας και ρόδι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!







Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με αυτή την ιδιαίτερη σοκολατένια γεύση που χαρακτηρίζει τόσο το χαρούπι όσο και το αλεύρι του. Το γλάσο σοκολάτας και οι σπόροι από τα ρόδια ολοκληρώνουν την απόλαυση. Δοκιμάστε το, είναι καταπληκτικό!
Υλικά για μια φόρμα του κέικ κανονική με τρύπα στη μέση:
- 5 αβγά μεγάλα
- 350γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 350γρ. ζάχαρη
- 100γρ. χαρουπάλευρο
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 70mlλικέρ μαστίχας
Για τη διακόσμηση
- 100γρ. κουβερτούρα
- 100mlκρέμα γάλακτος
- 30mlλικέρ μαστίχας
- 5-6 κουτ. σούπας σπόρια ροδιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και βουτυρώνετε μια φόρμα.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά με το μίξερ σε λειτουργία.
- Όταν ενσωματωθούν ανακατεύετε το χαρουπάλευρο με το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ και ρίχνετε το μείγμα λίγο λίγο από σουρωτήρι, εναλλάξ με το λικέρ.
- Μεταφέρετε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κέικ σε βάθος. Το τσεκάρετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ.
- Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξαφορμάρετε μετά από λίγο σε πιατέλα. Αφήνετε να κρυώσει
- Ετοιμάζετε το γλάσο της σοκολάτας: Βάζετε να βράσει η κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και σπάζετε σε ένα μπολ τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ρίχνετε από πάνω την καυτή κρέμα και ανακατεύετε να ομογεννοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ενσωματώνετε το λικέρ και αφήνετε το γλάσο να γίνει χλιαρό.
- Με ένα κουταλάκι περιχύνετε λίγο λίγο το κέικ από πάνω και όσο είναι ρευστό ακόμη, το διακοσμείτε με σπόρια ροδιού για να κολλήσουν πάνω του.
http://www.sweetly.gr/2014/10/cake-me-haroupalevro-glaso-sokolatas-kai-rodi/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπακλαβάς με χαρουπόμελο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!
Creta Carob: το καμάρι της Κρήτης!
Απολαυστικά σοκολατίνια “μπιτάρ”, από το enallaktikidrasi.com!
Vegan μπάρες δημητριακών με καρύδια και χαρούπι – ωμοφαγικές, από την Βίκυ και το Vegan in Athens!
Κέικ χαρουπιού με γραβιέρα και αμύγδαλα, από την Creta Carob!
"Χαρούπι, μια αξία διαχρονική", από την Ελευθερία Βασιλειάδη και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση