Κέικ – τούρτα χαρουπιού, από την Creta Carob!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για το Κέικ:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

  • 1/3 φλιτζάνι χαρουπάλευρο Creta Carob

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι από κουκούτσια σταφυλιού

  • 3 κουταλιές της σούπας κοκκοποιημένης ζάχαρης

  • 1 κουτάλια της σούπας χαρουπόμελο Creta Carob

  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

  • 1/3 φλιτζάνι γάλα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για την Επικάλυψη:

  • 3 κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο Creta Carob

  • 4 κουταλιές της σούπας γιαουρτιού

  • 1,5 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένης ζάχαρης

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι, το χαρουπάλευρο και τη μπέικιν πάουντερ με ελαφρά χτυπήματα.

  2. Προσθέστε το ξύδι στο γάλα και αφήστε το να πήξει [5 λεπτά]. Συνδυάστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και χύστε τα στο μίγμα αλευριού με το γάλα.

  3. Ανακατέψτε τα όλα μαζί με μία σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.

  4. Χύστε σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά [ή έως ότου το μείγμα να κόβεται καθαρά με μαχαίρι] στους 180 βαθμούς.

  5. Αφήστε το να κρυώσει.

  6. Βγάλτε την επικάλυψη από το ανακάτεμα με σιρόπι, γιαούρτι και στέβια και διατηρήστε το στο ψυγείο.

  7. Όταν το σερβίρετε, πασπαλίστε το κέικ με τη σάλτσα.

  8. Βγάζει 8 μερίδες.

https://cretacarob.com/project/carob-cake/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *