Creta Carob

Υλικά

250 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
1 κ.γ σόδα
2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ κανέλα
2 βανίλιες
900 γρ.αλεύρι γ.ο.χ

 


Εκτέλεση


Σ΄’ενα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά,εκτός από το αλεύρι (που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν) με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω ελαφρά μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακιά και αφράτη που δεν κολλάει.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα αλευράκι από το κιλό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος
Δημιουργώ με την ζύμη ένα μπαστούνι και κόβω φέτες πάχους 1 δάχτυλο.Τα στρογγυλεύω λίγο με τα δάχτυλα και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολα.
Τα πασπαλίζω με ζάχαρη λευκή ή καστανή που έχω ανακατέψει με λίγο κανελίτσα.
Ψήνω στους 170 για 20 λεπτάκια.
Αν τα κάνω πιο μικρά θα τα ψήσω λιγότερο.
Όταν βγαίνουν από τον φούρνο είναι λίγο μαλακά και όσο κρυώνουν σκληραίνουν λίγο ακόμα.
Βγαίνουν πολύ αφράτα και διατηρούνται πολύ καιρό.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *