Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Εγώ λατρεύω τα μπισκότα και το λεμόνι,αυτά τα μπισκοτάκια είναι από τα αγαπημένα μου🍋💚
Είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα, πρέπει να τα μοιραστώ μαζί σου!!
Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού
Υλικά:
4 κούπες Αλεύρι Κούλα
1 κούπα καλαμποκέλαιο
¾ κούπα ζάχαρη
½ κούπα χυμό λεμονιού φρέσκο
2 λεμόνια ακέρωτα το ξύσμα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. Αμπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
½ κ.γ. κουρκουμά
Οδηγίες:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό, το ξύσμα, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και την σόδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέικιν και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ, αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε στη μέση.
Ανοίγουμε ένα φύλλο, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι και κόβουμε με κουπ-πατ τα μπισκότα μας.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.
Έξυπνα Μυστικά
Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού
Αν θέλετε μαλακά τα μπισκότα μην τα παραψήσετε, αν πάλι σας αρέσουν τραγανά, ψήστε τα 1-2 λεπτά περισσότερο.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στα μισά σοκολάτα, να λιώσετε σε Μπεν Μαρί κουβερτούρα με 2 κ.σ λάδι καρύδας και 1 κ.σ μέλι.
Βουτάμε τα μισά μπισκότα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να παγώσουν.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *