Νηστίσιμα, χωρίς ψήσιμο: Γεμιστά μπισκότα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι, από την Λένια και τις Veggie Sisters!







Σήμερα θα φτιάξουμε πεντανόστιμα και σούπερ υγιεινά γεμιστά μπισκότα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Φτιαγμένα με αγνά υλικά, χωρίς ψήσιμο, με απίθανη γεύση και Vegan!Αν μάλιστα βάλετε βρώμη χωρίς γλουτένη, τότε θα είναι και gluten free! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ο Δημητράκης τα τσακίζει ανηλεώς, αλλά και σε μεγάλους που τα προσέφερα επιδοκίμασαν και τα ευχαριστήθηκαν! Περιμένω εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν. Και μην ξεχνάτε! Τα μπισκότα του εμπορίου είναι σκέτη χημεία! Ζάχαρη, φοινικέλαια, συντηρητικά, χωρίς καμιά θρεπτική αξία! Δώστε στα παιδάκια σας αλλά και σε εσάς το καλύτερο, γιατί το αξίζετε!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά για 21 μπισκότα:
100 γρ. φιστίκια (peanuts)
30 γρ. λιναρόσπορος(κοπανισμένος)
17 γρ. κακάο
60 γρ. νιφάδες βρώμης
105 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένοι σε νερό για 2 ώρες
1-2 κ.σ. νερό που μούλιασαν οι χουρμάδες (αν χρειαστεί)
Φιστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
Γεμιστά μπισκότα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φιστίκια, τη βρώμη, τον λιναρόσπορο.Μετά προσθέτω και του ςμουλιασμένους χουρμάδες, αφού τους έχω πρώτα στραγγίξει και το κακάο και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου. Αν χρειαστεί προσθέτω και 2 κ.σ. νερό από αυτό που μούλιασαν οι χουρμάδες (το μείγμα θέλουμε να μπορούμε να το απλώσουμε με τον πλάστη.) Πάνω σε λαδόκολα βάζω την ζύμη, την ανοίγω λίγο με τα δάχτυλα, βάζω από πάνω από τη ζύμη άλλη μια λαδόκολλα και ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να έχω το επιθυμητό πάχος, να γίνουν δηλ. λεπτά μπισκοτάκια. Με ένα κουπάτ κόβω τη ζύμη, βάζω σε μπολ τα μπισκοτάκια και τα αποθηκεύω στο ψυγείο να σφίξουν για 2-3 ώρες. Μετά παίρνω ένα μπισκότο, του βάζω μια κουταλίτσα φιστικοβούτυρο και το σκεπάζω με ένα μπισκότο. Τα τοποθετώ πίσω στο μπολ και τα βάζω στο ψυγείο, όπου τα αφήνω τουλάχιστον 12 ώρες (είναι πιο νόστιμα όταν παγώσουν καλά) Καλή σας απόλαυση!
http://theveggiesisters.gr/biscota-xwris-zahari-ki-aleuri/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι, από την Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Χωρίς γλουτένη: Μπισκότα με φυστικοβούτυρο Sisinni της Rito's Food, από την Ντίνα Καρα!
Νηστίσιμο, ωμοφαγικό μπράουνις - Raw brownies, by Lenia and the veggiesissters.gr!
Σοκολατένια τάρτα με φράουλες χωρίς ψήσιμο (VIDEO), από το sintayes.gr!
Εκλέρ στιγμής με τσουρέκι και κρουασάν, χωρίς ψήσιμο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Cheesecake καρύδα με μαρμελάδα raspberries, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση