Πανεύκολο, δροσερό γλύκισμα με κρέμα λεμονιού, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δροσερό γλύκισμα με υπέροχη κρέμα λεμονιού για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο με απαράμιλλη γεύση και άρωμα. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα νόστιμο και δροσιστικό, καλοκαιρινό γλυκό.

 

 

 Μερίδες: 6

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + 8 λ ψήσιμο + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive αλεσμένα σε σκόνη

  • 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο

  • Για τη γέμιση:

  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

  • 1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ

  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός λάιμ ή λεμονιού

  • 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ ή λεμονιού

  • ξύσμα ή λεπτές φλούδες λάιμ ή λεμονιού για γαρνίρισμα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰ C και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι διαστάσεων βάσης 22 εκ. περίπου.

  2. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο multi, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

  3. Για τη γέμιση: Χτυπάτε σε μπολ το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

  4. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λάιμ ή λεμονιού και χτυπάτε για ακόμα 1 λ. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα, πλέον, βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με φλούδες ή ξύσμα λεμονιού ή λάιμ και το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να κρυώσει καλά.

  5. Πριν σερβίρετε αφήστε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λ, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε γαρνίροντάς της προαιρετικά με σαντιγί.

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-drosero-glikisma-me-krema-lemoniou/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *